Robert Muresan pleaca de pe pozitia a 23-a azi, in cursa de debut a primului sau sezon complet in Campionatul Mondial de Motociclism.

O noua era incepe pentru motociclismul romanesc, primelor viraje, desenate in ultimii ani in nisipul Africii, pe drumul spre Dakar, adaugindu-li-se in acest weekend debutul unui compatriot intr-un sezon complet al Campionatului Mondial de Motociclism. Robert Muresan a facut deja primele ture pe circuitul Losail, din Qatar, care gazduieste astazi prima etapa a sezonului moto, evolutia de ieri, din ultima sesiune de calificari, consfintind faptul ca aradeanul va pleca de pe pozitia a 23-a a grilei de start in cursa din aceasta dimineata (ora 10.00, in direct la Eurosport).

A trecut de preselectie

Cum anul trecut la clasa 125 cmc, la care e inscris romanul, au existat Grand Prix-uri in care pe pista au fost si 44 de motociclisti - numar foarte mare, care a dus uneori si la accidente - Federatia Internationala impreuna cu asociatia echipelor angrenate in Moto GP a decis sa faca o selectie a celor care vor fi acceptati pe pista, Muresan fiind primit printre cei 31 de piloti acceptati pentru sezonul 2007. A fost o victorie teoretica a tinarului de 16 ani, pe care il asteapta anul acesta 18 concursuri de inalt nivel, iar obiectivul practic este pozitionarea in Top 10 la sfirsitul anului. „Am mari emotii pentru ca toti romanii vor sa ma vada pe o pozitie cit mai buna. E insa dificil sa mergi cu o motocicleta noua pe o pista care in urma cu citeva zile isi era cunoscuta doar de la televizor", a spus Muresan.

Rossi, al 9-lea la debut

Este al patrulea an con-secutiv in care circuitul Losail gazduieste un Grand Prix moto, iar doi dintre cistigatorii precedentelor editii, Gabor Talmacsi (2005) si Alvaro Bautista (2006), sint inscrisi si in sezonul 2007, primul dintre ei urmind chiar sa plece din pole-position.

La clasa regina, Moto GP, marele favorit la victorie este italianul Valentino Rossi, care a cistigat ultimele doua Grand Prix-uri din Qatar, iar in calificarile de ieri a reusit cel mai bun timp. Ca si Roby Muresan, Rossi a debutat in CM la 125 cmc, iar in 1996, primul an de concurs, a fost al 9-lea in clasamentul general, cu o victorie de etapa, in Cehia.