In numele asociatiilor Romanilor din Australia mai jos semnatare, ne exprimam nemultumirea si indignarea fata de continutul articolului publicat de ziarul ZIUA in 17.04.2006 pe prima pagina, cu titlul "Fulga catre Fulga", care ne minimalizeaza si dis
In numele asociatiilor Romanilor din Australia mai jos semnatare, ne exprimam nemultumirea si indignarea fata de continutul articolului publicat de ziarul ZIUA in 17.04.2006 pe prima pagina, cu titlul "Fulga catre Fulga", care ne minimalizeaza si discrediteaza actiunile ca fiind facute de "marionetele mafiei", manipulate ca sa "santajam MAE, un an de zile, cu scrisori de amenintare" si sa facem un protest in strada, numit "diversiune".
Prin publicarea acestor deformari ale realitatii, fara verificarea minima a datelor transmise de autorul scrisorii deschise publicate, credem ca ziarul ZIUA a facut o greseala ce afecteaza imaginea si interesele asociatiilor romanesti din Australia pe care le repezentam de foarte multi ani (mai multe amanunte despre noi puteti afla din site-urile www.aradomain.com, www.semenicul.com.au)
Pentru a intelege mai bine enormitatea exagerarilor mincinoase din articol, vrem sa va facem cateva precizari asupra celor ce ofera "sprijin masiv" domnului Grecea in Australia.
Primul este Laurentiu Fulga, ziaristul autoproclamat, ce afirma ca Grecea se bucura de "respect si apreciere" in Australia si are "sprijin masiv din partea intelectualitatii, a preotilor canonici ai BOR, a pastorilor, oamenilor de afaceri si a diasporei recente" (cum se vede din poza celor ce se tin de mana). Noi credem ca sustinerea asta este "sublima dar lipseste cu desavarsire" asa cum spunea genialul Caragiale, dintre personajele caruia ar putea face parte si domnii Grecea, Fulga si Caltanide.
Sustinerea domnului fost consul general (putem spune acum asa) se rezuma de fapt la acestia: "ziaristul" Fulga si "omul de afaceri" Gabriel Caltanide.
Despre Laurentiu Fulga ar fi mai multe de spus desi este un personaj recent sosit in Australia, care nu cunoaste de fapt realitatile, istoria si dificultatile prin care a trecut imigratia romana in aceasta tara.
Datorita caracterului lui dificil, comportament necivilizat, violent in exprimare si manifestare, este un individ singuratic, neprimit in mediile romanesti, parasit de sotie din cauza violentelor repetate si angajat ca paznic de noapte in Sydney. Singurul loc unde Laurentiu Fulga a reusit sa-si aline frustrarile a fost la Consulatul General dupa sosirea domnului Grecea, cu care au reusit sa faca o echipa de zgomote si osanele. In cautarea unui tel al existentei sale "ziaristul" s-a angajat total in apararea "sefului sau", cum el singur ii zice, incercand disperat sa compromita actiunile noastre legitime de protest impotriva lui Ovidiu Grecea si sa transforme scandalul provocat de comportamentul inadmisibil, de sef de post, al acestuia, intr-o conspiratie complexa a traficantilor de droguri si a serviciilor secrete.
Desi exista inca multi romani veniti in Australia cu peste 50 de ani in urma, obligati sa fuga din tara de ciuma rosie, si care fac parte din asociatiile noastre, nu se cunosc de la ei date cu privire la asa zise "filiere romanesti de traficanti de droguri organizate din Romaania". Si in comunitatea romana ca si in celelalte comunitati etnice din Australia (sarba, croata, maghiara, greaca, italiana) sunt persoane care de-a lungul timpului au fost condamnate pentru trafic de droguri, fara ca aceasta sa insemne ca exista adevarate "sindicate de traficanti romani coordonate din Romania". A fost nevoie de fantezia fara limite a "ziaristului" Fulga ca sa descopere asa ceva!
Mai curand este de crezut ca a inventat asa un scenariu pentru a incerca disperat sa justifice demiterea domnului Grecea din functia de consul general al Romaniei la Sydney, din cauza comportamentului lui rusinos.
La randul sau, "omul de afaceri" Gabriel Caltanide, al doilea pilon de sustinere al fostului consul general, face si el parte din categoria celor recent sositi, fiind unul dintre cei rapid imbogatiti, ce incearca sa foloseasca pozitia materiala castigata in Australia ca sa obtina un loc de lider comunitar, pentru care nu este insa potrivit.
Ca urmare, domnul Caltanide a optat pentru a se angaja el, cu familia si prietenii in sprijinul domnului Grecea, sponsorizand diverse actiuni, in schimbul promisiunii ca va fi promovat la Bucuresti ca lider comunitar de mare perspectiva. Asa au hotarat si au creat repede, cu familia, doua asociatii Consiliul Roman Australian si Asociatia Romanilor din Sydney, ca sa mearga apoi la intalnirea de la Mangalia cu romanii din diaspora si sa ne reprezinte pe noi toti. El cu Fulga. Cu ce drept?
Din ziarul lui Fulga am aflat si ca domnul Grecea i-a purtat, in vara 2005, pe amandoi, ca pe niste moaste pretioase, pe la toate autoritatile romanesti, cu care s-au pozat. Pesemne ca asta a contribuit decisiv la hotararea celor doi sa se angajeze cu disperare in echipa domnului Grecea, care trecuse deja la atac adica la compromiterea noastra, a liderilor comunitari cu vechime si experienta sau "octogenari" cum ne zice Fulga (si sa nu mai amintim de "babe stirbe" si altele cum ne numeste domnul fost consul general).
Dorim sa precizam din nou, in mod clar, ca rechemarea de la post a domnului Ovidiu Grecea s-a datorat actiunilor noastre determinate, din pacate, de repetatele abuzuri, jigniri si calomnii la care s-a dedat acesta, dupa ce, in mod fortat si nemeritat a fost introdus cu bocancii lui de cazarma in diplomatia romana.
Suntem convinsi ca probele trimise de noi, intre care dovezile video ale incredibilului comportament al lui Grecea la Sydney si interviul halucinant dat de el prietenului Fulga, ca sa se prezinte comunitatii, au stat la baza deciziei de destituire. Ele se gasesc in tara si pot fi consultate cu usurinta si de colectivul de redactori al ziarului ZIUA.
Apreciem ca absolut necesara publicarea cat mai curand a acestui mesaj din partea noastra, ca un drept la replica.
Cu stima,
Nicolae AlmAjan - Presedinte, Asociatia Cultural Sportiva "SEMENICUL"
Mihai Maghiaru - Presedinte,
Asociatia Romanilor
din Australia. (ARA)
George Mitin Variesescu - Presedinte, Societatea "MIHAI EMINESCU"
Emil Cica -
Vicepresedinte, Societatea Romanilor din Australia si Redactor Sef al publicatiei Romanul Australian.
Iosif Pricop - Vicepresedinte, Asociatia Culturala "UNIREA"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.