In urma publicarii de catre ZIUA a articolului "A ucis oaia uriasa", aparut in editia din data de 30 ianuarie 2007, presedintele Grupului LaDORNA, Jean Valvis, ne-a trimis un drept la replica. Prezentam in continuare, integral, replica primita la redactie.
"Grupul LaDORNA este indignat de articolul aparut pe prima pagina a ziarului in data de 30 ianuarie 2007, avand titlul <<A ucis Oaia Uriasa>> si, ca ilustratie, o fotografie a presedintelui Grupului LaDORNA, dl. Jean Valvis.
Pentru corecta informare a cititorilor, va comunicam ca Institutul de Biologie si Nutritie Animala din Balotesti apartine Academiei de Stiinte Agricole (proprietatea statului).
Afirmam cu fermitate ca nici Jean Valvis, ca persoana fizica, si nici Grupul LaDORNA nu au nici cea mai mica legatura cu Institutul de Biologie si Nutritie Animala de la Balotesti (IBNAB), cu <<Oaia Uriasa>> sau cu <<Biblioteca Genetica>> a acestui Institut.
Informam cititorii ziarului ca in Balotesti sunt trei institute de cercetare: (1) Institutul de Biologie si Nutritie Animala (IBNAB), (2) Institutul de Crestere si Productie pentru Bovine (ICPCB) - ambele apartinand de Academia de Stiinte Agricole - si (3) Institutul de Cercetare si pentru Cresterea Pasarilor si Animalelor Mici (ICCPAM) - apartinand din 2004 Grupului LaDORNA.
Este pentru a treia oara cand ziarul Ziua are o atitudine arbitrara si calomnioasa fata de activitatea Grupului LaDORNA sau a presedintelui Jean Valvis:
1. prima data in 1999, cand ati sugerat ca apa minerala naturala necarbogazoasa (plata) Izvorul Alb ar fi o "inselatorie, de fapt nefiind altceva decat o apa tehnologica". Sper ca acum stiti ca Izvorul Alb a fost prima apa plata din Romania omologata in Uniunea Europeana si ca produsul respectiv a fost cumparat de un mare concern multinational.
2. a doua oara, prin asocierea tendentioasa si complet deplasata a numelui presedintelui LaDORNA cu o anume ferma din Seimeni, Medgidia, unde ar fi existat niste interese ascunse ale lui Nicolae Cristea (Loteria Romana). La fel ca si cu "Oaia Uriasa", nici cu aceasta problema nu am avut nici o legatura.
3. in cele din urma articolul din 30 ianuarie 2007, care face referire la o aberanta "ucidere metaforica a oii uriase", proiect dezvoltat si promovat de un institut ce inca este sub patronajul Academiei de Stiinte Agricole (implicit in proprietatea statului) si cu care Grupul LaDORNA nu are nici o legatura de afaceri sau de proprietate.
Grupul LaDorna protesteaza ferm fata de acest mod de <<informare>> a opiniei publice practicat de ziarul Ziua si isi rezerva dreptul de a actiona asa cum va crede de cuviinta pentru repararea imaginii sale.
Jean Valvis
Presedintele Grupului LaDORNA"