Mircea Traian Sandu se implica in deciziile Ligii Profesioniste, FRF impunind programarea Jiului Petrosani pentru meciul de astazi, contra Politehnicii Iasi.

Acceptata in Liga I dupa un scandal urias, Jiul Petrosani este din nou generatoarea unui conflict de proportii. De data aceasta echipa hunedoreana risca sa nu fie programata pentru etapa a 22-a, din cauza unei datorii de 150.000 de euro, plus TVA, pe care trebuie sa o plateasca Universitatii Craiova. Oltenii vindusera la Petrosani un fotbalist, Alexandru Badoiu, in acte fiind stipulat ca 25% din urmatorul transfer intern sau international al jucatorului trebuie sa ajunga la Universitatea. Jiul a transferat jucatorul anul trecut la Timisoara, iar Craiovei ii revin 150.000 de euro. Fotbalistul insa a plecat accidentat la Poli, in contractul sau de transfer fiind stipulat ca, daca problemele medicale persista, el se va intoarce la Petrosani. Asa s-a si intimplat, motiv pentru care Jiul considera ca transferul este anulat. Complicat, cazul a fost judecat in 2006, de toate instantele sportive din Romania, decizia ultimei comisii, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), din 14 decembrie 2006 obligind Jiul la plata sumei.

FRF preseaza Liga

Nu se stie cum, cazul a ajuns sa fie rejudecat si Jiul a sperat sa scape fara plata sumei datorate Craiovei. Ieri, FRF, printr-o hirtie semnata de reprezentantul unei case de avocatura, a intervenit in acest litigiu si a trimis un comunicat catre LPF si catre clubul Jiul Petrosani prin care atentioneaza ca neprogramarea formatiei patronate de Alin Simota in meciul cu Poli Iasi, din Liga I, este nestatutara atit timp cit clubul din Valea Jiului a facut apel la decizia Comisiei pentru Statutul Jucatorului. Numai ca in tara nu mai exista for sportiv care sa poata interveni, singura solutie fiind apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Mai nou, miercuri FRF judecase un caz similar, neprogramind clubul FC Arges pentru o datorie fata de CSS Craiova, desi nu exista o decizie definitiva in acest caz! Pitestenii au achitat suma in aceeasi zi si litigiul s-a stins. Tot miercuri, Mircea Sandu fusese acuzat de trei avocati care facusera parte din CAF ca a intervenit personal pentru o decizie favorabila Timisoarei in cazul Srhoj - Abiodun.

Si Iasiul are probleme

Nici adversara Jiului, Politehnica Iasi, nu traverseaza vremuri mai bune. In urma investigatiilor Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP), s-a constatat ca banii publici oferiti Politehnicii Iasi au fost folositi pentru plata salariilor jucatorilor si antrenorilor si a obligatiilor catre bugetul de stat, contrar legii. Suma in discutie este de 4,1 milioane de lei si a fost virata din bugetul local in ultimii doi ani. In plus, de la 1 martie, asocierea dintre Politehnica Iasi si Primaria Iasi este verificata si de catre Curtea de Conturi.

Simota s-a inteles cu Mititelu Dupa negocieri indelungate derulate ieri, cele doua cluburi au ajuns la o solutie de compromis. Jiul a trimis la 17.49 ordinul de plata la LPF, se pare pentru jumatate din datoria de 150.000 de euro, semnind o conventie pentru cealalta suma, astfel ca meciul a fost programat. „Am insistat ca ei sa se intilneasca, deoarece vrem sa avem o competitie corecta, fara decizii in afara gazonului", a declarat ieri secretarul general al LPF, Valentin Alexandru. Partida Poli Iasi-Jiul Petrosani, din etapa a 22-a a Ligii I, se va disputa astazi, de la ora 19:00 (Telesport). In cazul in care meciul nu s-ar fi disputat, Poli Iasi cistiga la masa verde cu 3-0.