O tanara de 16 ani si-a pierdut viata prinsa intre usile unui ascensor in Spitalul de Copii "Marie S. Curie" din Bucuresti si tarata prin putul liftului. Potrivit directorului spitalului, Daniel Buzatu, Tudorita Chirita, nascuta in Bucuresti si cu
O tanara de 16 ani si-a pierdut viata prinsa intre usile unui ascensor in Spitalul de Copii "Marie S. Curie" din Bucuresti si tarata prin putul liftului. Potrivit directorului spitalului, Daniel Buzatu, Tudorita Chirita, nascuta in Bucuresti si cu domiciliul in Jilava, era internata impreuna cu fiica ei, in varsta de un an si trei luni.
Din primele informatii, ieri dimineata femeia s-a grabit sa urce intr-unul din liflturile de la parterul spitalului. In ascensor erau trei persoane, printre care si seful pe tura al pazei unitatii spitalicesti. In momentul in care a pasit in interiorul liftului, cei dinauntru dadusera deja comanda de pornire a ascensorului, Tudorita Chirita fiind prinsa intre usi si tarata prin putul liftului pana la etajul doi, unde liftul s-a oprit. Echipele de descarcerare sosite la locul tragediei nu au putut decat sa constate decesul femeii. Potrivit directorului Daniel Buzatu, ultima verificare a liftului a fost facuta in data de 8 februarie anul curent, nefiind depistate disfunctionalitati. In paralel cu ancheta autoritatilor, Buzatu a dispus o ancheta interna in cadrul spitalului. "Deocamdata nu sunt elucidate cauzele tragediei, cercetarile fiind in curs de desfasurare, nu ne putem pronunta cu nimic", ne-a declarat directorul spitalului. Tudorita Chirita era insarcinata si urma sa paraseasca spitalul ieri. De mantionat ca fabricantul ascensorului, societatea EMAC Impex SRL, a refuzat dialogul cu presa, trantindu-le ziaristilor telefonul in nas. Tragedia de la spitalul "Marie Curie" nu este deloc un eveniment singular de acest gen, numarul persoanelor decedate in accidente de ascensor fiind din ce in ce mai mare. Directorul Daniel Buzatu a precizat ca ascensorul cu pricina era destinat vizitatorilor si persoanelor care se pot deplasa singure, deci nu avea liftier, ca alte ascensoare din spitalul "Marie S. Curie"
"Chiar daca tanara avea numai 16 ani, ea putea circula singura cu liftul. In spital, copiii in stare grava si cei foarte mici sunt insotiti in lift de un angajat al spitalului. Nu exista nici o reglementare in sistemul sanitar care sa stabilesca in ce conditii un ascensor poate circula cu liftiera si in care fara, a declarat Buzatu. Trupul victimei a fost depus la INML. (T.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.