O strategie care sa prevada si/sau previna inclusiv provocarile militienilor de la Prut si Nistru, de la V. Voronin la I. Smirnov, care, iata, se tin lant o data ce Rusia a dat drumul la caini pe urmele trupelor americane de la noua sa granita cu SUA
O strategie care sa prevada si/sau previna inclusiv provocarile militienilor de la Prut si Nistru, de la V. Voronin la I. Smirnov, care, iata, se tin lant o data ce Rusia a dat drumul la caini pe urmele trupelor americane de la noua sa granita cu SUA, la Marea Neagra.
S-a gandit vreo guvernare a Romaniei sa puna inteligentele reale ale tarii la scris? Am asteptat timp de 17 ani ca forurile noastre conducatoare sa defineasca si sa elabore ze aceasta Strategie Nationala a Romaniei. In loc sa se arunce valizele de bani ale romanilor pe programe si proiecte dubioase ce tin de coterii mafioto-culturale, nu ar fi fost mai normal sa stim incotro ne indreptam? Pe langa fixarea prioritatilor firesti ale Noii Romanii - integrarea in NATO si UE - a lipsit orice contributie strategica, care sa treaca dincolo de interesele meschine ale diverselor grupuri parazitare ale institutiilor si insasi notiunii Statului Roman.
O natiune fara istorie este ca o planta fara radacini, in bataia vantului. Daca falsificatorii bolsevici ai istoriei Romaniei au incercat in perioada kominternista sa strambe viitorul tarii prin denaturarea trecutului, astazi nu ar mai fi trebuit permis acest genocid cultural. Iar istoria reala ar fi trebuit sa revina in manuale pentru a lumina prezentul. Asa ar fi aflat poate fiii tarii, de exemplu, ca, inca de dinainte de momentul 1944, Mihai Antonescu, care isi asumase si portofoliul Ministerului de Externe, lucra cu inteligentele acestei tari pentru elaborarea planului de pace cu Europa Occidentala, care implica si situatia post-belica, prin definirea tuturor prioritatilor Romaniei. O suita de academicieni, profesori universitari, istorici, scriitori, jurnalisti, artisti, s.a., au stat la aceeasi masa pentru a elabora, pe puncte, o strategie nationala a Romaniei europene, pe cel putin 50 de ani.
Astazi traim un moment de criza asemanator celui prin care trecea Romania inainte de lovitura de stat din 23 august 1944. Insa, spre deosebire de situatia globala care a aruncat atunci Romania in negura bolsevica adusa din fosta URSS - prin concursul nefericit al puterilor occidentale - de data aceasta Romania intra intr-un alt tip de Uniune. Cu atat mai necesar este sa definim interesul national, ca una dintre radacinile crestine cele mai solide ale Europei natiunilor reunite. O strategie ca o contrapondere la operatiunea de anvergura a intelectualilor rosii care au transformat aparatul statal in mecanismul de dezvoltare si finantare a propriei retele, cu misiunea de distrugere sistematica a simbolurilor si valorilor romanesti, a identitatii si fiintei nationale.
Daca serviciile de informatii, Administratia Prezidentiala, Guvernul si Parlamentul Romaniei nu au fost si nu sunt in stare sa elaboreze aceasta strategie, cred ca este rolul mintilor luminate ale acestei tari sa se reuneasca - eventual sub cupola Academiei Romane - pentru a oferi natiunii viziunea concreta a viitorului, care trebuie creionata in apararea identitatii si spiritualitatii romanesti profund europene dar si a fruntariilor Europei. Acestea sunt Gurile Dunarii si Basarabia romaneasca. Ne schimbam azi radical pentru UE si noua Alianta Nord Atlantica si, tocmai de aceea, trebuie sa tinem cont de invataturile lui Nicolae Iorga: "Nici daca ne vom transforma radical nu vom fi siguri de Basarabia, atata vreme cat nu vom sti sa punem intre Rusia si noi barajul unei aliante care sa-i tie pe rusi in frau".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.