Europarlamentarii democrati au ratat ieri intalnirea oficiala cu premierul Calin Popescu Tariceanu de la Bruxelles. Desi europarlamentarul PNL Adrian Cioroianu i-a suspectat pe democrati ca au lipsit intentionat de la intalnire - dat fiind faptul ca
Europarlamentarii democrati au ratat ieri intalnirea oficiala cu premierul Calin Popescu Tariceanu de la Bruxelles. Desi europarlamentarul PNL Adrian Cioroianu i-a suspectat pe democrati ca au lipsit intentionat de la intalnire - dat fiind faptul ca nici liberalii n-au fost la intalnirea cu Basescu de acelasi gen din ianuarie - europarlamentarii PD au sustinut ca aveau bilete de avion rezervate pentru intoarcere. Reprezentantii PSD, PNL si PRM au fost la intalnirea cu premierul.
Absenta membrilor PD de la intalnirea oficiala cu seful Executivului a fost confirmata de liberalul Adrian Cioroianu care a intuit ca ar putea fi vorba de un mic boicot al democratilor. Tariceanu a evitat sa comenteze absenta reprezentantilor PD, precizand ca nu a facut o lista de prezenta. "Au participat cei care au fost prezenti", a spus, razand, Tariceanu. Europarlamentarul PD Maria Petre ne-a explicat ieri ca stia inca de marti de intalnirea cu Tariceanu, dar a refuzat-o. "Am primit invitatia de la Misiune marti, dar deja biletul meu (n.r.-de avion) era rezervat pentru miercuri si cum n-aveam sedinta azi (n.r.-joi), nu puteam sa raman", a spus senatorul PD. Aceasta a adaugat ca nici un europarlamentar al PD nu era la Bruxelles ieri, la ora intalnirii cu Tariceanu, pentru ca toti se intorsesera in tara. Petre a negat afirmatiile senatorului PNL Adrian Cioroianu privind boicotul ca replica: "N-are nici o legatura! Pur si simplu programul nostru acolo se terminase si am plecat". Si Roberta Anastase ne-a spus ca motivul plecarii a tinut de faptul ca nu mai erau sedinte la Parlamentul European, coroborat cu faptul ca biletele de avion erau deja cumparatae. "Am plecat cum facem in mod obisnuit, ca nu stam sa ne ducem la shoppinguri. Ne suim in avioane si venim. Marti am primit un comunicat, dar aveam deja biletele luate", a spus Anastase.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.