Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ieri restituirea catre proprietarii de drept a cladirii in care functioneaza hotelul Lido.

Instanta a admis recursurile Ioanei Angelescu, Norei Geta Angelescu, precum si ale mostenitorilor familiei Ghika, respectiv Alexandru, Stefan si Catrina Magdalena. Societatile detinute de fratii George si Viorel Paunescu, SC Compania Hoteliera Intercontinental Romania SA si SC Lido SA, sint obligate sa restituie cladirea proprietarilor de drept. Hotarirea este definitiva si irevocabila.

George Paunescu a declarat ca va contesta in instanta decizia de ieri, pe care o considera abuziva. ĄDaca nu se rezolva aici, vom contesta decizia in afara tarii. Decizia este plina de ilegalitati si de abuzuri ale completului de judecata", a declarat Paunescu. El a precizat ca actionarii Lido vor cere statului roman despagubiri de 34 de milioane de euro in cazul in care pierd dreptul de proprietate asupra hotelului.

Procesul a fost deschis in urma cu peste zece ani de urmasii doctorului Constantin Angelescu, primul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii. Tribunalul a recunoscut, in 1996, ca statul roman a preluat fara drept hotelul Lido, insa Curtea de Apel Bucuresti a infirmat solutia.