Procurorul Irinel Paun va fi numit la conducerea Directiei Generale Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a anuntat, ieri, ministrul Vasile Blaga. Paun ocupa in acest moment, functia de sef al Sectiei 1 de Combatere a
Procurorul Irinel Paun va fi numit la conducerea Directiei Generale Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a anuntat, ieri, ministrul Vasile Blaga. Paun ocupa in acest moment, functia de sef al Sectiei 1 de Combatere a Coruptiei din cadrul DNA. In favoarea numirii in functie a procurorului Paun si-au dat acordul procurorul sef al DNA, Daniel Morar si vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Dan Chiujdea.
Ministrul de Interne Vasile Blaga a explicat ca procedura numirii acestuia este mai complexa. "Pentru ca Irinel Paun este un procuror sef investit de presedinte, trecerea lui la DGA trebuie aprobata inclusiv de aceasta institutie", a adaugat Blaga. Totodata, ministrul s-a declarat convins ca Paun va avea capacitatile managerial-institutionale necesare si cel putin aceeasi capacitate profesionala ca si predecesorul sau in functia de sef al DGA. De asemenea, Blaga a estimat ca pana joia viitoare, Paun isi va prelua functia, insa pana atunci procurorul trebuie sa depuna la CSM o cerere de detasare in afara sistemului judiciar, conform OG120/2005.
In varsta de 41 de ani, Irinel Paun este, din septembrie 2005, procuror sef al sectiei I de la Directia Nationala Anticoruptie. Paun il va inlocui la conducerea Directiei Generale Anticoruptie pe procurorul Marian Santion care a demisionat, in urma cu doua zile, din motive profesionale. Mai multe ONG-uri au reactionat la aceasta demisie, spunand ca plecarea lui Santion a fost influentata de persoane din cadrul MAI, care erau vizate de anchetele DGA. La randul lui, Vasile Blaga, a declarat, ieri, comentand demisia sefului DGA, ca, daca decizia a fost generata de unele ilegalitati descoperite, ar trebui sa i le prezinte intr-un raport, altfel ar putea fi acuzat de tainuire. "Il rog (pe Santion - n.r.) sa vi le prezinte dumneavoastra si mie, ca sa le verific. Daca stie el, iar eu sunt seful lui, de ce nu imi spune? Este obligat sa imi faca raport. Sper sa nu pot sa il acuz de tainuire. Sunt convins ca le va termina domnul Paun".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.