In zona se aflau, in total, 14 persoane din mai multe judete ale tarii, care luau parte la cursuri de alpinism, fiind conduse de un instructor din Italia. Tinerii ar fi trebuit sa ramana la un stagiu de pregatire in munte pana in 12 martie, transmite
In zona se aflau, in total, 14 persoane din mai multe judete ale tarii, care luau parte la cursuri de alpinism, fiind conduse de un instructor din Italia. Tinerii ar fi trebuit sa ramana la un stagiu de pregatire in munte pana in 12 martie, transmite Mediafax. "Ieri (marti n.r.) au plecat cu totii de la Balea Lac spre lacul Caltun, urmand ca astazi sa se deplaseze spre Cabana Negoiu. Au fost avertizati ca exista pericol de avalansa, dar fiind alpinisti au pornit totusi spre creasta. Riscul de avalansa este de gradul patru din cinci posibil, pentru ca stratul de zapada are trei metri si este foarte instabil", a declarat Leo Klingeis, cabanier la Balea Lac.
Elicopter trimis in ajutor
Un elicopter a plecat spre Sibiu, in incercarea de a recupera ranitii. "Elicopterul s-a oprit la Targu Mures, de unde a luat o echipa medicala. Impreuna cu acestia va urca in zona in care a fost avalansa pentru a recupera victimele. Toate trei sunt in stare grava si vor fi transportate la spitalul din Targu Mures, a declarat seful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David. Coordonatorul SMURD, Raed Arafat, a declarat ca elicopterul a decolat in jurul orei 14,15 spre zona in care se afla ranitii si are la bord doi medici si un asistent medical. Potrivit lui Arafat, unul dintre turistii surprinsi de avalansa ar fi intr-o stare grava, dar ceilalti se pare ca nu sunt raniti foarte grav. Odata ce vor fi recuperati, acestia vor fi adusi la centrul medical de la Targu-Mures, a mai spus coordonatorul SMURD. Colegii ranitilor urmeaza sa se intoarca fie la Cabana Balea, fie la Cabana Negoiu. Trei persoane au fost grav ranite, miercuri, in urma unei avalanse care s-a produs in Muntii Fagaras, in zona Strunga Dracului, mai jos de varful Negoiu. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.