Clubul giulestean are probleme cu stadionul si cu datoria de aproape 200.000 de dolari catre Poli Iasi.

Avocatul Stefan Damian, cel care s-a ocupat timp de sapte ani de litigiul dintre Poli Iasi si Rapid in cazul Pancu, a declarat ieri, pentru NewsIn, ca giulestenii risca sa nu mai poata evolua in Liga I daca nu platesc datoria de aproximativ 200.000 de dolari.

„Banii trebuie achitati de catre clubul giulestean in maximum 30 de zile, altfel Rapid va suporta sanctiuni extrem de severe, ce pot duce pina la excluderea din campionat si din Federatia Romana de Fotbal", a declarat Damian.

Avocatul sustine ca pentru a solutiona litigiul a fost nevoie de declararea falsa a unui inscris intocmit de fostul presedinte Vasile Drutca, fapt hotarit de Curtea de Apel Iasi, care l-a condamnat pentru fals si uz de fals.

Scandalul dintre cele doua cluburi s-a iscat dupa transferul lui Daniel Pancu de la Rapid la Cesena, cind giulestenii nu au achitat clubului din Copou aproximativ 300.000 de dolari, asa cum prevedea intelegerea potrivit careia iesenii trebuiau sa incaseze un sfert din suma de transfer a jucatorului in strainatate. Rapidul a platit lui Poli Iasi doar 80.500 de dolari, in baza unui accept al fostului presedinte iesean, Vasile Drutca. Cele doua cluburi s-au judecat mai multi ani prin tribunale, iar Drutca a fost acuzat de fals, uz de fals si abuz in serviciu, dar ulterior a fost achitat.

In ceea ce priveste stadionul, conducerea Rapidului nu raspunsese pina ieri dupa-amiaza la somatia CS Rapid, astfel ca risca sa fie evacuati din Giulesti.

„Ni se pare o sfidare si o lipsa de respect. Vom taia utilitatile la urmatorul meci al Rapidului, care din 29 ianuarie nu mai are contract", ne-a declarat avocata Sabina Dobre. (V.D.)