Fostul sef de la DIICOT al procurorului Ciprian Nastasiu, magistratul Daniel Ticau, s-a dezis ieri de Nastasiu in cazul Hayssam.

Citat la solicitarea fostului sau subaltern, Ticau a declarat ieri, la CSM, ca „nu am stiut ce a facut in instanta. Am aflat ulterior eliberarii lui Hayssam, dupa expirarea termenului de recurs, adica pe 28 aprilie". Procurorul Nastasiu, cercetat de CSM pentru ca a cerut punerea in libertate a lui Omar Hayssam pe 26 aprilie 2006, a solicitat audierea tuturor sefilor sai pentru a demonstra ca acestia stiau ca va cere eliberarea sirianului acuzat de terorism. Nastasiu a declarat la termenul anterior al audierii de la CSM ca vrea sa demonstreze ca toti superiorii sai, inclusiv fostul procuror general Ilie Botos, stiau ca el va merge in instanta in locul procurorului de sedinta, Alexandru Mihailiuc, pentru a cere eliberarea lui Hayssam pe motive medicale.

Declaratia de ieri a lui Ticau raspunde indirect intrebarii legate de motivul pentru care Parchetul nu a mai facut recurs in cazul Hayssam dupa ce Nastasiu a cerut eliberarea lui pe motive medicale si punerea sub interdictie a iesirii sale din tara. Declararea recursului poate fi decisa, conform legii, fie de procurorul de sedinta (adica insusi Nastasiu, care il inlocuise pe Alexandru Mihailiuc), fie de seful direct al acestuia, adica Daniel Ticau. Acesta sustine ca, neinformat la timp de Nastasiu, nu ar mai fi putut declara recursul.

Ceilalti doi martori im-portanti din dosar, citati ieri de CSM, fostul procuror general al Romaniei Ilie Botos si fostul sau adjunct Marcel Sinpetru, nu s-au prezentat la audieri