Fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu si sotia premierului Calin Popescu Tariceanu sint consilieri juridici la Romtelecom. Ele au incheiat contracte de colaborare la initiativa Romtelecom.
Sotia premierului Atit Ioana Basescu, cit si Ioana Tariceanu desfasoara activitati de consultanta juridica pentru Romtelecom, in baza unor contracte de prestari servicii incheiate intre companie si cele doua rude de demnitar, ca avocate independente. Romtelecom a apelat mai intii la serviciile fiicei mai mari a presedintelui Basescu. Contractul Ioanei Basescu a fost incheiat in septembrie 2005, iar cel al Ioanei Tariceanu, in februarie 2007. „Ioana Basescu si Ioana Tariceanu, ca avocate, nu au reprezentat Romtelecom in nici un proces pe care compania l-a avut cu vreo institutie a statului. Ele au reprezentat compania doar in procese legate de zona comerciala", ne-a declarat Catalin Dima, director executiv juridic la Romtelecom.

Intrebat care au fost motivele pentru care a apelat la serviciile celor doua avocate, Catalin Dima a precizat: „Astfel de relatii cu consultanti juridici reprezinta o practica normala de afaceri".

Ioana Basescu a reusit, recent, sa promoveze examenul pentru obtinerea titlului de notar public si a fost repartizata intr-o comuna din judetul Vrancea. Conform legii, un notar public nu poate fi in acelasi timp si avocat.Fiica presedintelui „In mod normal, Ioana Basescu nu poate profesa ambele meserii. Domnia sa va trebui sa opteze pentru una dintre ele. In prezent, doamna Basescu inca mai colaboreaza cu Romtelecom. Din cite cunosc, ea nu a demarat toate formalitatile pentru a prelua oficial functia de notar public", a precizat Catalin Dima. Ioana Basescu n-a putut fi contactata. Ioana Tariceanu, de la marketing la avocatura

Inainte ca Tariceanu sa devina premier, sotia sa a lucrat ca avocat pentru firma „Musat si asociatii". Conform unor surse, ea a renuntat la job pentru a inlatura eventualele speculatii ce s-ar fi putut ivi in cazul in care firma de avocatura ar fi cistigat diverse contracte cu institutii ale statului.

Conform declaratiei de avere a premierului, sotia sa a fost in 2006 angajata firmei Automotive Trade Services SRL, unde Tariceanu detine 90% din actiuni. La inceputul acestui an, purtatoarea de cuvint a Guvernului, Oana Marinescu, a precizat ca Ioana Tariceanu a ocupat la firma sotului ei postul de director de marketing, pentru care a fost remunerata de catre Tariceanu cu 36.900 RON (900 de euro pe luna).

In legatura cu contractul sau incheiat cu Romtelecom, Ioana Popescu Tariceanu ne-a raspuns prin SMS: „Ati primit pozitia Romtelecom. Este si pozitia mea. Va multumesc".