Gestul fostului lider liberal este o premiera in politica romaneasca, Musca fiind primul parlamentar care renunta la functie ca urmare a colaborarii cu Securitatea. Gestul deputatului independent l-a determinat pe Dan Voiculescu sa afirme ca-i va
Gestul fostului lider liberal este o premiera in politica romaneasca, Musca fiind primul parlamentar care renunta la functie ca urmare a colaborarii cu Securitatea. Gestul deputatului independent l-a determinat pe Dan Voiculescu sa afirme ca-i va urma exemplul colegei sale in cazul in care instanta il va gasi vinovat de politie politica.
Mona Musca si-a inceput discursul de ieri aratand ca, "in aceste vremuri urate in care politica este in tot si in toate si responsabilitatea o cauti cu lumanarea, decizia Curtii de Apel este nedreapta, incorecta si nu tine cont in nici un fel de probele si dovezile care nici macar nu pot sa duca la ideea de incalcare a drepturilor omului". Musca a continuat aratand ca demisioneza din Parlament pentru doua motive. "Primul, prezenta si munca mea in Parlamentul Romaniei, in actualul context, nu ar mai fi nici pe departe atat de eficienta cum a fost pana acum. Nu as mai putea sa reprezint la fel de bine si de eficient pe cei care m-au trimis in Parlament", s-a explicat Musca. Un alt motiv pentru care fostul lider liberal a spus ca a decis sa demisioneze tine de faptul ca nu vrea sa-i legitimeze pe cei care intr-adevar ar avea motive ca ea sa nu ramana in Parlament. Dupa ce a anuntat ca renunta la mandatul de parlamentar, Mona Musca a spus ca demisioneaza si din PLD, pentru ca nu vrea ca partidul si colegii ei sa fie tinta unor atacuri.
Politie politica pentru oameni
Mona Musca a sustinut, pe de alta parte, ca nu a facut politica niciodata pentru interesele sale personale, ci pentru consolidarea democratiei in Romania si mai ales pentru oamenii din aceasta tara. Ea a adaugat ca a incercat sa faca in asa fel incat sa ramana in afara jocurilor politice si in afara "oricaror ticalosii politice". In context, fostul lider liberal a anuntat ca se va adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, pentru a-si gasi dreptatea pe care nu a aflat-o in Romania. Ea a mai aratat ca nu se considera "o invinsa", pentru ca a facut 17 ani "politica eficienta, cu dragoste de oameni si cu rezultate bune pentru ei si pentru consolidarea democratiei in Romania". Mona Musca si-a incheiat declaratia cu mesajul: "Sa dea Dumnezeu sa auzim numai de bine!".
Secasiu: "CNSAS, obligat sa sesizeze Parchetul"
CNSAS va sesiza procurorii in cazul Monei Musca, dupa ce decizia Curtii de Apel exprimata in acest caz va fi publicata in Monitorul Oficial, a declarat ieri, pentru Mediafax, presedintele Colegiului CNSAS, Claudiu Secasiu. Potrivit Ordonantei de Urgenta 16/22 februarie 2006, care modifica legea dupa care functioneaza CNSAS, Colegiul este obligat ca, dupa ce hotararea Curtii de Apel in cazul unui demnitar este publicata in Monitorul Oficial, sa confrunte textul deciziei magistratilor cu cel al declaratiei pe propria raspundere data de parlamentarul in cauza. "Daca cele doua texte sunt contradictorii, legea ne obliga sa sesizam Parchetul in competenta. Este o obligatie care ne revine prin lege", a explicat Secasiu. Reamintim ca Mona Musca ar putea fi cercetata pentru fals in declaratii, intrucat la inceputul mandatului de parlamentar a declarat pe proprie raspundere ca nu a colaborat cu Securitatea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.