PSD pregateste o contralovitura in Parlament daca Guvernul nu va da curs cererii de amanare a alegerilor europarlamentare. In cazul in care premierul va merge pe varianta organizarii scrutinului in data de 13 mai, conducerea social-democrata a luat i
PSD pregateste o contralovitura in Parlament daca Guvernul nu va da curs cererii de amanare a alegerilor europarlamentare. In cazul in care premierul va merge pe varianta organizarii scrutinului in data de 13 mai, conducerea social-democrata a luat in calcul posibilitatea introducerii unei motiuni de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu, au sustinut surse din PSD. Chiar daca Guvernul nu a discutat in sedinta de ieri acest subiect, social-democratii mizeaza insa pe o decizie favorabila lor. "Se pare ca le amana", ne-au declarat liderii PSD. Aflat ieri la Brasov, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca amanarea alegerilor europarlamentare este o obligatie politica si morala a Guvernului deoarece "lupta politica din Romania nu creeaza conditii propice" petnru organizarea alegerilor. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a declarat ca in sedinta Executivului nu s-a discutat tema amanarii alegerilor. "Pozitia primului ministru o cunoasteti", a spus Spataru. Calin Popescu Tariceanu a facut apel catre presedintele Traian Basescu si partidele politice sa renunte la subiectele care paraziteaza desfasurarea la termen a alegerilor europene. "Daca situatia va ramane neschimbata, voi decide amanarea alegerilor pentru Parlamentul European pana in momentul cand ele vor primi atentia necesara si cuvenita", a afirmat Tariceanu. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.