Brazilianul Fred i-a spart nasul lui Chivu in meciul Lyon-Roma, fundasul roman, operat ieri, fiind in pericol de a nu putea juca pe 24 martie, impotriva Olandei, in preliminariile Euro 2008.

Nervi scapati de sub control, tensiune palpabila si fotbal de excelenta calitate au fost atributele principale ale returului din seara de marti a Ligii Campionilor. Patru echipe au parasit intrecerea, iar dintre ele se distinge insasi detinatoarea trofeului, FC Barcelona, eliminata tocmai de trupa de la care preluase sceptrul domniei in Europa, FC Liverpool.

Roma mai putea marca

Catalanii au cistigat cu 1-0 pe Anfield Road, dar antrenorul lor, Frank Rijkaard, s-a recunoscut invins de cel al „cormoranilor", Rafa Benitez. „Este o mare placere sa joci impotriva unei echipe al carei antrenor stie totul", a spus olandezul, care paraseste Champions League din cauza celor doua goluri incasate pe Camp Nou. Mult mai greu le-a fost francezilor sa digere eliminarea lui Olympique Lyon de catre AS Roma. Italienii nu numai ca au cistigat cu 2-0 pe Gerland, producind cea mai mare surpriza a zilei, dar li s-a mai anulat si un gol perfect valabil (min. 6), iar Perotta a fost oprit aiurea, pe motiv de ofsaid, cind a scapat singur spre poarta lui Coupet (min. 34).

Lyon n-are scuze

Starea de spirit din Hexagon se regaseste in cronica din „L’Equipe" a infringerii: „Lyon a fost invinsa fara drept de apel de AS Roma, paraseste aceasta Liga a Campionilor la care viseaza de mult si nu a oferit nici o imagine placuta. In acest an nu mai exista nici scuze, nici regret, nici furia nascuta dintr-un scenariu ghinionist, nici un penalty uitat, doar remuscari. Este o tripla infringere. Unu: Lyon a pierdut pe Gerland un meci in care a fost net inferioara adversarului. Doi: Clubul francez a esuat in mod spectaculos in competitia la care viseaza cu voce tare de ani intregi. Trei: Ca atitudine, Lyon nu a aratat nimic din imaginea cu care ne obisnuise". Chelsea-Porto a fost singurul meci al carui deznodamint era de anticipat, iar Valencia nu a invins pe Inter, insa a valorificat avantajul de a fi marcat pe San Siro.

Valencia si Inter s-au luptat cu pumnii

Peste numai 16 zile, Romania joaca impotriva Olandei, in preliminariile Euro 2008, iar dupa meciul Lyon-Roma a devenit incerta prezenta la Rotterdam a capitanului nationalei noastre, Cristi Chivu. In minutul 81 al jocului de pe Gerland, el a primit o dura lovitura in figura, cu cotul, de la Fred, socul producindu-i o puternica hemoragie cauzata de o fractura de piramida nazala. Internationalul roman a fost operat ieri de urgenta in capitala Italiei, iar un verdict privind perioada de repaus va fi dat zilele urmatoare. Cert este ca, la revenire va purta o masca pe figura. Cu nasul spart s-a ales si argentinianul Nicolás Burdisso, de la Inter Milano, dupa jocul cu Valencia. El a avut un conflict cu spaniolul Marchena, in scandal implicindu-se mai multi jucatori. David Navarro s-a ridicat de pe banca si l-a lovit pe Burdisso, fracturindu-i nasul, incident dupa care Navarro a fost fugarit pe teren de interistii Julio Ricardo Cruz, Ivan Cordoba si Douglas Maicon.