Curtea Europeana de Justitie a decis ca guvernele nationale nu pot interzice activitatea companiilor de pariuri cu licenta din alte state UE.

Curtea Europeana de la Luxemburg a interzis Romei sa puna sub judecata trei proprietari
Curtea Europeana de Justitie a decis ca guvernele nationale nu pot interzice activitatea companiilor de pariuri cu licenta din alte state UE.

Curtea Europeana de la Luxemburg a interzis Romei sa puna sub judecata trei proprietari de magazine de pariuri din Italia care opereaza sub marca Stanleybet International, o agentie britanica. Companiile de pariuri europene au primit cu bucurie decizia de marti a Curtii, deoarece aceasta va permite un grad mai mare de competitivitate pe piata europeana a pariurilor.

Tendinta generala in UE este ca guvernele sa protejeze operatorii nationali, ceea ce uneori se traduce prin crearea unor dificultati legale companiilor inregistrate in strainatate. Decizia de saptamina aceasta a Curtii vine in continuarea unei sentinte din 2003, conform careia guvernele europene nu aveau voie sa blocheze activitatile companiilor straine numai pentru a le proteja pe cele nationale, ci trebuie sa demonstreze ca ele reprezinta un pericol pentru societatea in care isi desfasoara activitatea.

Insa decizia Curtii nu este in totalitate pe placul companiilor de pariuri. In primul rind, ea are aplicabilitate numai pentru firmele de pariuri sportive. In al doilea rind, sentinta Curtii nu declara explicit ca firmele de pariuri care au licenta de activitate intr-un stat UE pot opera liber in orice alta tara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.