Situat pe primul loc in aprecierile de influenta predominant negativa, Israelul a obtinut 56% din voturile negative si doar 17% din cele pozitive, fiind urmat, la o diferenta de doua procente, de Iran si SUA, ambele percepute drept avand o influenta
Situat pe primul loc in aprecierile de influenta predominant negativa, Israelul a obtinut 56% din voturile negative si doar 17% din cele pozitive, fiind urmat, la o diferenta de doua procente, de Iran si SUA, ambele percepute drept avand o influenta negativa de 54% din respondenti. La randul ei, Rusia a inregistrat 40% din opinile negative exprimate, doar 28% din persoanele intervievate apreciind prestatia Moscovei drept pozitiva. La polul opus, Canada si Japonia au obtinut 54% din voturile pozitive, urmate UE (53%) si Franta (50%). Potrivit BBC, procentajele au reflectat liniile de separare din politica internationala. "Astfel, Israelul e privit cel mai negativ in tarile islamice din Orientul Mijlociu, dar tot aici Iranul e privit in termeni mult mai favorabili decat in alte tari. Opiniile favorabile despre Japonia nu au fost impartasite in general in China si in Coreea de Sud. Iar Uniunea Europeana a aparut intr-o lumina adesea negativa in Turcia, probabil ca rezultat al intarzierii negocierilor de aderare", noteaza BBC, precizand ca sondajul a cerut unui numar de 28 de mii de persoane din 27 de tari sa evalueze influenta in lume a 12 tari plus UE, ca predominat pozitiva sau negativa. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.