Reprezentantii cultelor religioase nu vor fi verificati de Agentia Nationala de Integritate, conform unui amendament la legea ANI, adoptat ieri de Comisia juridica a Senatului.

Potrivit propunerii initiate de senatorul PSD Serban Nicolae, toate categoriile de persoane numite de Parlament, Presedintie, Guvern sau premier trebuie sa depuna declaratii de avere si de interese si vor fi verificate de inspectorii de integritate, cu exceptia celor apartinind cultelor religioase.

De asemenea, senatorii au mai stabilit, de principiu, ca presedintele si vicepresedintele ANI sa fie numiti, in urma concursului organizat de Consiliul National de Integritate, de catre Senatul Romaniei. Comisia juridica a stabilit, astfel, ca Senatul sa desemneze prin vot sefii ANI, nu cele doua Camere reunite ale Parlamentului, cum prevedea initial proiectul de lege. Totodata, senatorii au revizuit un alt articol, hotarind ca obiectul de activitate al ANI este reprezentat de controlul averilor si verificarea conflictelor de interese.