Un grup de inalti prelati germani a comparat modul in care israelienii ii trateaza pe palestinieni cu cel in care ii tratau nazistii pe evrei, in urma unei vizite in Israel.

Fetele bisericesti au fost deranjate de zidul din Ierusalim construit de israelieni pentru a opri atacurile teroriste, zid considerat ilegal de catre ONU, precum si de tratamentul aplicat arabilor la punctele de trecere, arata cotidianul britanic „The Daily Telegraph".

„Asta se face animalelor, nu oamenilor", a declarat arhiepiscopul de Köln, despre felul in care sint interogati si controlati cei care vor sa treaca in partea israeliana. Arhiepiscopul, crescut in Germania de Est, a continuat: „Pentru mine este un cosmar, nu credeam sa mai vad un asemenea zid in viata mea". Preotii au vizitat Muzeul Holocaustului, iar apoi s-au deplasat la Ramallah, capitala Teritoriilor Palestiniene. „De dimineata am vazut fotografii din ghetoul de la Varsovia, iar in seara asta mergem in ghetoul Ramallah", a declarat episcopul Gregor Maria Franz Hanke.

„E suficient ca sa innebunesti. Israelul are dreptul sa existe, dar acest drept nu poate fi realizat intr-o asemenea maniera brutala", a incheiat episcopul.