Democratii boicoteaza comisia parlamentara de ancheta a acuzatiilor la adresa presedintelui Basescu.

Printr-un comunicat al Biroului de presa al PD, Elena Udrea si fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre au anuntat ca nu se vor prezenta in fata comisiei Voiculescu. Cei doi isi motiveaza decizia prin faptul ca respectiva comisie este „neconstitutional constituita" si ca „invitarea celor doi excede controlului parlamentar, nici Elena Udrea si nici Gheorghe Dobre neavind obligatia sa raspunda solicitarii parlamentarilor". Vosganian s-a conformat

In absenta celor doi, comisia Felix a trebuit sa se multumeasca sa-i audieze pe liberalul Varujan Vosganian si pe conservatorul Codrut Seres. Primul a fost ministrul Economiei, care, in mod surprinzator, le-a luat apararea demnitarilor romani care fac lobby pentru diverse firme.

„M-am intilnit cu ambasadori, ministri si premieri straini si acestia aveau asupra lor liste cu firme din tara lor ale caror interese le sustinaeu. La noi, daca un demnitar sustine o firma, atunci, urgent, este acuzat de trafic de influenta", a declarat ministrul liberal.

Varujan Vosganian a mai afirmat ca in urma cercetarilor Corpului sau de Control nu exista vreun salariat al ministerului care sa fie anchetat sau cercetat pentru primirea de „valize sau saci de bani". „Nu este corect ca seful statului sa faca acuzatii de ordin general privind o institutie in care lucreaza 1.000 de angajati", a spus Vosganian.

ALRO, din nou in priza

Al doilea audiat, Codrut Seres, a afirmat ca a fost sunat de trei ori pe firul scurt de Traian Basescu, mentionind ca in cadrul unei convorbiri seful statului i-a cerut ca „ALRO sa nu fie «vamuita» la incheierea contractelor, desi contractele nu se incheiau la minister".

Ultima ora: Seres crede ca a fost interceptat Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, a declarat, ieri, dupa audierea la Comisia parlamentara de ancheta privind sesizarea de suspendare a presedintelui, ca banuieste ca si convorbirile sale telefonice au fost interceptate. Seres a spus ca din lista de convorbiri interceptate, pe care i-a prezentat-o procurorul care ancheteaza cazul de posibila tradare in care a fost acuzat, rezulta ca telefonul sau mobil si cel fix din biroul de la MEC au fost interceptate inca din anul 2005, pina in 2006. Fostul ministru sustine ca pe lista acestor convorbiri figureaza si discutii telefonice pe care le-a avut cu sefa de cabinet, nu doar cu oficiali ai MEC, OPSPI sau cu consilierul economic Dorin Mucea si consultantul bulgar Stamen Stanchev.