ĄGorgova, situata in aval de Maliuc, pe bratul Sulina, devine treptat o localitate de pensiuni si case de vacanta."

Cu Pasagerul sau cu masina, prin hirtoapele drumului de pamint via bacul de la Nufarul poti debarca la Gorgova. Nu esti in inima Deltei, dar poti ajunge la ea destul de repede. Evident ca totul este sa stii cum! Sontea si Dunarea Veche sint destinatii care au devenit astazi un fel de Valea Prahovei a Deltei.

Chemarea nuferilor

Plecind din Gorgova, prin canalul Baba Rada, daca nu este weekend si nu aveti... trafic de salupe cu hergheliile de cai salbatici in calduri, faceti 15 minute pina in Sontea. Asta insemnind o viteza care sa va permita si contemplarea peisajului. In alte 20 de minute ajungeti la Mila 23, altadata un catun pitoresc cu lotci si salcii batrine, astazi un Costinesti lipovenesc, cu discoteca, bar, PET-uri si multi turisti la malul Dunarii Vechi. Faceti abstractie de aceasta aberatie de libertate si savurati restul imaginilor deltaice. Merita.

Prin Sontea ajungeti si in Fortuna si de aici in Baclanesti. Cei cu ceva spirit de orientare si cu o harta vor nimeri cu siguranta ghiolurile Vacarel, Vacar apoi Lideanca, direct prin sinuosul canal de legatura dintre aceste ultime doua ghioluri.

Pescuitul are nevoie de aventuri

Nu mai putem sa ne ascundem dupa degete... Sintem pescari si miza unui concediu la Gorgova este cu siguranta pescuitul. La un lanseu de gardul curtii unde sinteti cazat este Canalul Sulina. Asta inseamna multe vapoare oceanice care urca si coboara zilnic, dar si salai, somni, crapi, avati si stiuci. Mai in aval de Gorgova, in dreptul Milei 18, este un loc renumit pentru pescuitul somnului la clonc. Chiar daca veti avea parte de monstri, capturi capitale si poze de trimis la revista, priviti oferta apelor Sulinei ca pe o diversificare a aventurilor pescaresti pe care le puteti avea departe de civilizatie, pierduti de bunavoie in labirintul de stuf si canale dintre ghioluri.