Atacantul iesean a fost prins conducind fara permis, care-i fusese suspendat pentru consum de alcool. In plus, clubul l-a amendat cu 4.000 de euro.

Pentru ca a fost surprins la volan, desi avea permisul suspendat, atacantul Politehnicii Iasi, Ionut Bilba, s-a ales cu dosar penal. Fotbalistul a fost oprit marti, in jurul orei 15.40, pe strada Anastasie Panu, in timp ce conducea un Volkswagen Touareg. Masina apartinea coechipierului sau, Cristian Silvasan, care se afla pe bancheta din dreapta.

Bilba se afla la volan, desi in urma cu o saptamina Politia Rutiera ii suspendase permisul auto pentru trei luni, pentru ca a condus sub influenta bauturilor alcoolice. La iesirea de la politie, Ionut Bilba nu a avut nimic de comentat, a precizat doar ca se duce la antrenament.

Primul care a venit la politie pentru a-l sustine a fost antrenorul Ionut Popa. „Nu cred ca vreti sa stiti ce s-a intimplat in vestiar, dupa evenimentul de la politie. Nu cred ca ati fi vrut sa fiti in locul lui Bilba", a subliniat Ionut Popa, care, de altfel, cu o zi inainte de la iesirea de la politie a spus ca-i va aplica o corectie atacantului iesean.

Pentru faptul ca a condus cu toate ca avea permisul suspendat, Ionut Bilba risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cel putin o amenda penala. „Dosarul a fost inaintat catre Parchetul de pe linga Judecatoria Iasi", a declarat Virginia Pralea, purtatorul de cuvint al IPJ Iasi. Desi s-a vorbit inclusiv despre posibila suspendare, ieri, conducerea clubului a decis amendarea jucatorului cu 4.000 de euro, ca urmare a repetatelor actiuni care au dus la prejudicierea imaginii FC Politehnica Iasi. De altfel, aparatorul lui Bilba cel mai inversunat a fost Ionut Popa. „Ce sa-l suspenzi? Ce inchisoare? Sint care au furat milioane de lei si-s liberi. Ce pot sa-i fac eu acum? Capul nu pot sa i-l iau. O sa pun cureaua pe el. Il bat pina-i vine mintea la cap. Un om cu minte nu face asemenea prostii. E elevul meu, dar nu stiu ce sa-i fac. Este cel mai prost elev al meu si unul dintre cei mai prosti pe care i-am antrenat vreodata", a spus Ionut Popa.