Instanta suprema a audiat ieri patru martori in dosarul in care senatorul Serban Mihailescu a fost trimis in judecata pentru coruptie, in cazul armelor de vanatoare primite de la fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache, magistratii cerand lamu
Instanta suprema a audiat ieri patru martori in dosarul in care senatorul Serban Mihailescu a fost trimis in judecata pentru coruptie, in cazul armelor de vanatoare primite de la fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache, magistratii cerand lamuriri in legatura cu existenta unui rastel cu arme la Vila 5 Snagov. Primul martor a fost Cristian Zamfir, soferul lui Fanel Pavalache, el recunoscand ca de multe ori ii dadea buletinul de identitate sefului sau pentru a schimba bani la case de schimb valutar, la fel ca in ziua in care a fost la un magazin de arme de pe soseaua Stefan cel Mare din Bucuresti. Soferul a precizat instantei ca nu-si isi mai aduce aminte detalii, insa a relatat cum s-au achizitionat "sapte cutii lungi", in care a persupus ca sunt arme, care au fost duse cu un papuc la vila din Snagov, pazita de un jandarm. Ceilalti martori audiati, Badea Ion si Constantin Stefan, au fost intrebati despre transportul dulapului de metal. Badea a zis ca dulapul a fost dus cu tractorul si pus in sufragerie, in timp ce Stefan a spus ca sufera cu inima si nu are voie sa duca greutati, iar dulapul a fost lasat la usa. Lacatusul Stroe a completat si a spus ca "sufrageria e colea la usa", si ca atunci cand intri in casa se vede incaperea ca "doar sunt usi de sticla". La termenul din 10 ianuarie, menajera de la Vila nr. 5 Snagov, Anica Moise, a aratat ca initial stia de existenta unui dulap aflat intr-o nisa a vilei de protocol si ca ulterior, pe parcursul anchetei, ar fi aflat ca este vorba despre un rastel de arme. Totodata, martora a spus ca armele au fost aduse in primavara anului 2002. In acest proces, fostul secretar general al Guvernului Nastase este judecat pentru luare de mita si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Alaturi de Mihailescu este judecat si Marin Bucur, presedintele Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) "Cerbul" Bucuresti, pentru complicitate. Anchetatorii au stabilit ca, in 22 octombrie 2001, Petru Serban Mihailescu ar fi pretins de la consilierul sau personal, Fanel Pavalache, 11 arme de vanatoare, in schimbul mentinerii acestuia in functie. Ulterior, in perioada aprilie-mai 2002, Mihailescu ar mai fi primit noua arme de vanatoare in valoare de 260 de milioane lei vechi, pe care le-ar fi depozitat la Vila de protocol numarul 5 din Snagov. Procesul a fost deschis anul trecut dupa ce Pavalache a declarat, la DNA, ca "la cererea lui Adrian Nastase si prin intermediul lui Serban Mihailescu" a oferit tablouri celebre, statui si statuete de mare valoare, precum si 11 arme de vanatoare. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.