Desi s-a vorbit de o sinucidere, moartea sa ridica numeroase semne de intrebare. Din 2000 si pana acum, 13 jurnalisti rusi incomozi Kremlinului au fost asasinati, indica o statistica a Comitetului de Protectie a Jurnalistilor din New York, printre ac
Desi s-a vorbit de o sinucidere, moartea sa ridica numeroase semne de intrebare. Din 2000 si pana acum, 13 jurnalisti rusi incomozi Kremlinului au fost asasinati, indica o statistica a Comitetului de Protectie a Jurnalistilor din New York, printre acestia figurand si Anna Politkovskaya.
Ivan Sofronov, editorialist la ziarul Kommersant, si-a pierdut viata, vineri, cazand de la etajul cinci al cladirii in care locuia, iar explicatia initiala a autoritatilor a fost ca, cel mai probabil, barbatul s-a sinucis. Prietenii si apropiatii jurnalistului au cerut ieri declansarea unei anchete, convinsi ca Sofronov nu avea motive sa isi ia viata. In plus, nu se poate explica de ce Sofronov, care locuia la etajul trei al imobilului, a cazut de la etajul cinci, prabusindu-se peste coloanele intrarii principale. Redactorul sef adjunct al ziarului Kommersant, Ilya Bulianov, este ferm convins ca a fost vorba despre o crima, si nu o sinucidere. De altfel, cotidianul a publicat informatia conform careia Sofronov ancheta o afacere privind furnizarea, de catre Moscova, de arme rusesti Siriei si Iranului, noteaza Mosnews, adaugand ca jurnalistul primise numeroase amenintari din partea serviciilor de securitate ruse (FSB). Mai mult, jurnalistul marturisise ca armele urmau sa fie furnizate via Belarus, Rusia punandu-se astfel la adapost de acuzatiile Occidentului. Departamentul Externe al ZIUA transmite sincere condoleante colegilor de la Kommersant. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.