"Am constatat, dupa o analiza sumara, ca dispare notiunea de titularizare in invatamant. Cu alte cuvinte, la miscarea de personal nu mai putem vorbi despre restrangeri de personal, pretransferare, detasare la cerere sau in interesul invatamantului. A
"Am constatat, dupa o analiza sumara, ca dispare notiunea de titularizare in invatamant. Cu alte cuvinte, la miscarea de personal nu mai putem vorbi despre restrangeri de personal, pretransferare, detasare la cerere sau in interesul invatamantului. Astfel, Ministerul Educatiei va intra clar in conflict cu federatiile sindicale pe aceasta problema. Pe de alta parte, am constatat ca dispare notiunea de suplinitor; se vorbeste, eventual, de profesori asociati, iar in aceste conditii nu mai beneficiaza de prima de instalare. De asemenea, colegii nostri din mediul rural, care lucrau in zone izolate, pe actualul statut beneficiau de un spor la salariu care pleca de la minim 5% si putea ajunge la maxim 80%. Pe actuala propunere, maximul este de 30%, si aceasta in conditiile in care ne confruntam cu o criza acuta de cadre didactice calificate", ne-a declarat Nistor.
Presedintele executiv al "Spiru Haret" s-a declarat revoltat de faptul ca angajatii MEdC au primit spor de confidentialitate in valoare de 15%. "La incompatibilitatile cu functia didactica, am constatat ca apare si cea legata de faptul ca unii posibili colegi de-ai nostri ar fi practicat o activitate de politie politica. Astfel, peste 300.000 de cadre didactice ar trebui sa fie verificate de CNSAS, iar cei care au facut politie politica ar trebui, chipurile, indepartati din sistem. De asemenea, pentru a fi director in invatamantul gimnazial, nu mai este obligatoriu sa ai gradul didactic II, ci este suficient definitivatul. Si aceasta, in conditiile in care o educatoare cu grad didactic I, dintr-o gradinita comasata cu scoala generala, nu poate fi nici macar director adjunct", ne-a mai spus Nistor.
ISMB asteapta critici de la profesori
Cristian Alexandrescu, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), le-a cerut tuturor directorilor de scoli sa infiinteze comisii de analiza a ambelor documente, din care sa faca parte si profesorii reprezentanti ai sindicatelor. Dupa expirarea celor 30 de zile de dezbatere publica, propunerile vor fi centralizate la ISMB si transmise Ministerului Educatiei. "Am gandit ca in fiecare scoala sa fie o comisie care sa se ocupe de analiza si dezbaterea publica, in cadrul scolii, a acestor proiecte, si sa stranga propuneri. Acestea vor fi centralizate la nivelul inspectoratului, unde voi infiinta o comisie cu directori si profesori din unitatile de Bucuresti, precum si de la sindicate, care le vor transmite mai departe Ministerului Educatiei", ne-a precizat Alexandrescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.