Arbitrii vor fi instruiti de italian in vara pentru a nu mai comite gafe.

Daca in urma cu o saptamina cerea scuze, printr-un comunicat oficial, cluburilor din Liga I pentru greselile subalternilor sai, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a schimbat tactica. „Arbitrajul romanesc este pe drumul normal. Este greu de arbitrat in Romania. Eu i-am felicitat pe arbitri ca rezista acestor presiuni si duc meciurile la bun sfirsit. Sint si ei oameni si gresesc. Trebuie sa-i acceptam asa cum sint", a spus Constantin, care a mentionat ca, in vara, arbitrii romani vor fi instruiti de celebrul Pierluigi Collina.

Sebastian Coltescu, care a arbitrat la centru partida Steaua-FC Vaslui, si-a facut ieri mea culpa, recunoscind ca a gresit cind nu l-a eliminat pe Mihaita Nesu. „Dupa ce am ajuns acasa, am vazut caseta meciului si am ajuns la concluzia ca Nesu trebuia eliminat. Nesu merita al doilea cartonas galben si, im-plicit, pe cel rosu. Incidentul s-a petrecut in minutul 46 si m-a prins neconcentrat, pentru ca ma pregateam sa fluier finalul primei reprize", a declarat Sebastian Coltescu.

Tot Coltescu se face insa vinovat si de suspendarea pentru doua etape a timisoreanului Karamian. „Sebastian nu a completat raportul cu lux de amanunte, cum ar fi trebuit, astfel ca judecatorii nu au avut toate datele problemei", a incercat sa-l apere Constantin. Greseala sa a fost insa aspru taxata de Dumitru Dragomir, care, alaturi de seful FRF, Mircea Sandu, s-a intilnit ieri cu sefii comisiilor. „Nu gresesc comisiile, ci oamenii care intocmesc rapoartele, adica observatorii si arbitrii. FIFA si UEFA spun ca raportul arbitrului primeaza, astfel se explica eliminarea lui Karamian. Arbitrul a scris in raport ca a fost vorba de un comportament violent, iar asta se penalizeaza cu cartonas rosu, in timp ce observatorul l-a acuzat pe armean de nesportivitate, iar pentru asta se da galben. Am convenit cu Mircea Sandu ca de-acum incolo cei care intocmesc raportul intr-un mod diletant sa fie exclusi din corpul de observatori", a declarat Dragomir.