August 2006: „O restructurare nu e oportuna". Ianuarie 2007: „Schema restructurarii va fi prezentata in februarie". Martie 2007: „Nu am lucrat la un plan de restructurare a Guvernului pentru ca nu e o prioritate".

Premierul Tariceanu (foto) insista sa fie poreclit Razgindeanu. Liderul liberal s-a razgindit din nou cu privire la restructurarea Guvernului. De data aceasta nu mai vrea s-o faca.

Anuntul a fost facut ieri, la Constanta, premierul Tariceanu spunind ca restructurarea nu este o necesitate din punct de vedere politic sau organizatoric, iar un plan de reconfigurare a structurii guvernamentale nu e o prioritate. „Nu am lucrat la un plan de restructurare a Guvernului pentru ca nu e o prioritate", a spus Tariceanu. Aventura restructurarii e tare lunga. Pe 24 februarie, premierul anunta la TVR ca lucreaza la schema restructurarii, pe care o va definitiva in cursul lunii februarie. Deci, in ianuarie 2007, restructurarea era buna. Nu acelasi lucru se intimpla cu o jumatate de an in urma. Pe 15 mai 2006, premierul Tariceanu anunta, dupa sedinta conducerii centrale a PNL, ca respinge initiativa PD privind micsorarea Guvernului: „O restructurare a Guvernului, la un pas de aderare in UE, nu este oportuna. Cind caruta este in apa, nu schimbi caii", declara premierul.

De retinut ca luni, la finalul sedintei conducerii PNL, liberalii ii criticau pe cei de la PD pentru ca nu doresc o restructurare guvernamentala profunda. Ludovic Orban spunea luni ca, in viziunea PNL, Guvernul trebuie sa aiba 14-15 ministere. Ieri, Tariceanu admitea ca, teoretic, se poate vorbi despre o reducere a numarului membrilor Cabinetului sub 22 de posturi.

Reamintim si declaratia din 4 februarie 2007 a presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care spunea ca premierul va veni curind in Parlament ca sa-si asume raspunderea pentru restructurarea Guvernului si ca acesta va fi un test de verificare a increderii de care se mai bucura Executivul.