Deaoarece in articol "<<Aerarea>> colectiei Zambaccian" au fost prezentate cu caracter personal, opinii care impun clarificari, precizam urmatoarele: * Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) detine in integralitate colectia K.H. Zamba
Deaoarece in articol "<<Aerarea>> colectiei Zambaccian" au fost prezentate cu caracter personal, opinii care impun clarificari, precizam urmatoarele: * Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) detine in integralitate colectia K.H. Zambaccian. Lucrarile care constituie donatia colectionarului, au intrat in administrarea Muzeului de Arta al R.S. Romania in baza deciziei de transfer nr. 400 din 26 martie 1979, aflandu-se in totalitate in patrimoniul sau: in expunerea din imobilul situat in strada Zambaccian, nr. 21 A, in depozitele si atelierele de restaurare ale muzeului. In ceea ce priveste cladirea, precizam ca aceasta a intrat prin HG 750/31.10.1994, din administrarea Ministerului Afacerilor Externe in administrarea Ministerului Culturii - Muzeul National de Arta al Romaniei. Dupa lucrari de emancipare, muzeul a fost redeschis publicului in noiembrie 1997.
Referitor la afirmatia conform careia lucrari "precum cele de Horia Damian si Vanatoru stau incuiate in biroul unui, zice-se, contabil", precizam faptul ca biroul in cauza este de fapt biblioteca lui K.H. Zambaccian, iar Birourile Serviciului economic al MNAR sunt localizate exclusiv la sediul central al institutiei, Calea Victoriei, nr. 49-53, prin urmare nici unul dintre spatiile Muzeului K.H. Zambaccian nu a avut si nu are o asemenea destinatie. * In ceea ce priveste cartile din biblioteca colectionarului, se cuvine precizat ca acestea se afla la sediul muzeului ce-i poarta numele, ele putand fi consultate numai de catre specialisti, in regimul obisnuit al oricarei biblioteci din Romania detinatoare de fonduri speciale de carte. * O ultima precizare pe care o facem: colectia acad. George Oprescu se afla in proprietatea Academiei Romane, MNAR administrand in calitate de custode doar o parte din aceasta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.