"Mesajul pe care presedintele Traian Basescu l-a transmis in cadrul consultarilor a fost ca, daca partidele politice vor ajunge la un acord cu privire la votul uninominal, acest acord ar putea fi o alternativa la referendum", a afirmat presedintele P
"Mesajul pe care presedintele Traian Basescu l-a transmis in cadrul consultarilor a fost ca, daca partidele politice vor ajunge la un acord cu privire la votul uninominal, acest acord ar putea fi o alternativa la referendum", a afirmat presedintele PD, Emil Boc. Liderii democrati au afirmat ca se vor implica in discutiile din Comisia electorala pentru a coagula o majoritate pentru unul din modelele de vot uninominal.
"Acolo este locul pentru a gasi negocierea, dupa ce sper ca si la nivelul liderilor partidelor parlamentare sa gasim un acord. Stiu ca nu va fi foarte usor, in conditiile in care cel putin doua partide s-au pronuntat deja impotriva votului uninominal, dar speram ca acest lucru sa se realizeze", a spus liderul democrat. El a precizat ca nu au fost discutate termene si a subliniat ca important este ca in interiorul clasei politice sa se gaseasca o solutie de vot uninominal. In opinia sa, cel tarziu pana la finalul acestei sesiuni parlamentare votul uninominal ar trebui sa fie in vigoare pentru ca trebuie delimitate a circumscriptiile, Boc semnaland faptul ca, in caz contrar, cu greu alegerile din 2008 ar mai putea fi realizate pe baza acestui sistem electoral. Boc a reamintit ca PD sustine votul uninominal pe varianta propusa de Pro Democratia. In cadrul consultarilor s-a discutat inclusiv pe varianta pe care PD a propus-o la revizuirea Constitutiei in 2003 si anume o separare a atributiilor celor doua Camere parlamentare, astfel incat Senatul sa fie ales pe vot uninominal, iar Camera Deputatilor prin reprezentare proportionala, punct de vedere care nu a fost acceptat la acea vreme.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.