Renault a investit 1,71 de miliarde de euro pentru dezvoltarea si industrializarea versiunilor Logan - berlina, MCV si VAN - suma care nu include fondurile alocate pentru extinderea capacitatilor de productie, a anuntat, ieri, compania franceza, info
Renault a investit 1,71 de miliarde de euro pentru dezvoltarea si industrializarea versiunilor Logan - berlina, MCV si VAN - suma care nu include fondurile alocate pentru extinderea capacitatilor de productie, a anuntat, ieri, compania franceza, informeaza Mediafax. Pentru modernizarea uzinei Dacia de la Pitesti, grupul a investit 489 de milioane de euro, iar constructia uzinei Aftoframos din Moscova a necesitat fonduri de 230 de milioane de euro. In plus, compania va investi 116 milioane euro pentru extinderea capacitatii de productie a uzinei din Rusia, pana in 2009, la 160.000 de unitati pe an. Planul de dezvoltare al constructorului francez are in vedere in acest an producerea modelului Logan si in Brazilia, India si Iran.
Compania a vandut anul trecut 250.000 de autoturisme Logan, sub marcile Dacia si Renault, pe 51 de piete. Vanzarile totale din momentul lansarii si pana in prezent au depasit 400.000 de unitati. Automobile Dacia, preluata de Renault in anul 1999, a comercializat anul trecut 196.708 vehicule, cu 19,6% mai mult decat in 2005, dar usor sub estimari, in conditiile cresterii exporturilor si scaderii vanzarilor in Romania, in principal la vehicule comerciale usoare. Cererea pentru mode-lul Logan pe piata romaneasca a depasit 96.000 de unitati. Dacia estimeaza pentru acest an un nivel al cererii apropiat de cel inregistrat in 2006, productia prognozata fiind de aproximativ 210.000 de unitati. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.