Arsenal tremura pentru calificare, Real Madrid are sansa a doua la München, iar ineficienta Milan e obligata sa marcheze contra lui Celtic.

Atit pentru Bayern München, cit si pentru Real Madrid returul de pe Allianz Arena este cel mai important meci al anului. Primii mai au sanse minime sa cistige Bundesliga in 2007, iar un lung traseu european ramine singura varianta pentru satisfacerea pretentiilor, in timp ce antrenorul ibericilor si o parte dintre jucatorii sai isi joaca contractele cu gruparea Merengues. Prima sansa la calificare o au bavarezii, infringerea la limita de pe Bernabeu (2-3) si faptul ca de la spanioli vor lipsi Beckham si Reyes inclinind balanta catre gazdele din aceasta seara.

Arbitru antibavarez

Oaspetii se pot agata de un amanunt statistic si anume ca Bayern nu a cistigat nici unul dintre cele patru meciuri in care a fost arbitrata de slovacul Lubos Michel: 0-0 la Boavista (februarie 2002), 1-2 cu AC Milan (octombrie 2002), 1-1 la Lyon (octombrie 2003) si 1-2 la Juventus (noiembrie 2005). La fel, AC Milan are ascendent asupra scotienilor de la Celtic Glasgow, insa in intilnirile directe, cistigind doua partide si remizind in trei dintre cele cinci dispute cu actuala grupare a lui Gordon Strachan.

Pe de alta parte, „rossonerii" nu au reusit sa marcheze in ultimele trei meciuri din Liga Campionilor, iar antrenorul Carlo Ancelotti tocmai l-a lasat pe dinafara lotului pe Kaladze, dupa o escapada in discoteca a georgianului. De la scotieni vor lipsi, accidentati, atacantul Maciej Zurawski si mijlocasul Craig Beattie.

Henry, tunarul din tribuna

Arsenal - PSV este meciul care ar putea duce la scoaterea din cursa a finalistei ultimei editii a Champions League.

Tunarii trebuie sa recupereze un gol, dar le vor lipsi atacantii Thierry Henry si Thomas Rosicki, fundasului Eboue trebuie sa i se faca teste dupa o accidentare, iar elvetianul Djourou este incert. De la PSV absenteaza Manuel Da Costa (laringita) si Kromkamp (tendinita).

Manchester United e singura echipa aproape calificata in sferturi, returul cu Lille parind aproape o formalitate dupa victoria din Franta.