Sectorul turistic din Romania va beneficia de sprijinul profesionistilor din acest sector din Italia. La cel mai recent targ international de turism de la Milano (22-25 februarie) la care Romania a participat, vicepresedintele Autoritatii Nationale
Sectorul turistic din Romania va beneficia de sprijinul profesionistilor din acest sector din Italia. La cel mai recent targ international de turism de la Milano (22-25 februarie) la care Romania a participat, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Bogdan Voicu, a primit promisiuni din partea Asociatiei Agentiilor de Turism din Italia ca va impartasi Romaniei din experienta folosirii fondurilor strucutrale. "M-am intalnit cu Stefano Landi, presedintele asociatiei agentiilor de turism din Italia, organizatie care reuneste peste 5000 de societati. Am discutat lucruri concrete si am incercat sa intelegem cum au trecut ei peste momentul "aderare" ce s-a intamplat in Italia si cum au fost folosite fondurile structurale pentru investitii si pentru promovare turistica. Am cazut de comun acord ca vor face un studiu si o sa ne prezinte ce au insemnat fondurile strucutrale pentru Italia", ne-a declarat Bogdan Voicu. El a subliniat ca aderarea Romanei mai tarziu la UE ar putea fi considerat si un avantaj. "Va trebui sa incercam sa invatam de la ceilalti, care sunt membri ai UE cu mult inaintea noastra, care au fost problemele lor, care au fost problemele lor, ce au facut bine si ce nu, ca sa putem sa evitam greselile. Evident, ceea ce s-a facut bine in tara lor sa aplicam si in Romania", a subliniat Voicu. El a mai discutat cu Landi si despre posibilitatea organizarii in Romania a Congresului acestei asociatii. "La un asemenea congres participa aproximativ 1000 de societati italiene. Din punctul nostru de vedere este o mare oportunitate de a promova Romania in Italia. Am mai discutat si posibilitatea de a pune destinatia Romania, (de fapt un ghid al destinatiei Romania), pe site-ul acestei asociatii. Romania ca destinatie turistica, sa fie prezenta si in newsletter-urile saptamanale ale asociatiei", a mai spus vicepresedintele ANT. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.