Deputatul PRM Marcu Tudor, fratele lui Corneliu Vadim Tudor, a primit ieri, dupa un scandal in Colegiu, sentinta ca a facut politie politica.

La sedinta de ieri a Colegiului CNSAS au participat toti cei 11 membri, insa cind s-a ajuns la cazul Marcu Tudor (foto), doi dintre ei au cerut sa fie trecuti absenti. Potrivit unor surse din CNSAS, votul celor noua ramasi prezenti, care indeplineau conditia de cvorum, a fost de 5 la 3 in favoarea deciziei ca Marcu Tudor a facut politie politica, iar unul s-a abtinut. Motivatia celor care au votat pentru politie politica a fost ca Marcu Tudor, ca ofiter in armata, a semnat un angajament cu Securitatea si ca „o proba mai convingatoare de atita nu poate exista".

Insa, in urma acestui rezultat, membrii care se recuzasera au protestat, spunind ca pentru adoptarea unei decizii era nevoie de sase voturi, care sa reprezinte majoritatea din 11 membri ai Colegiului, si au cerut reluarea votului. Sustinatorii lui Tudor au argumentat ca nu existau probe veritabile impotriva lui, ci doar declaratia unor ofiteri, fosti colegi de armata de-ai senatorului, potrivit carora Marcu Tudor spunea despre alti militari ca sint „cosmopoliti" si ca „il detesta pe Marx".

Iliescu e curat

Tot ieri, Colegiul CNSAS a decis sa mentina decizia potrivit careia fostul presedinte Ion Iliescu nu a facut politie politica. Potrivit unor surse din CNSAS, opt dintre cei 11 membri ai Colegiului au votat pentru aceasta decizie, unul impotriva, unul s-a abtinut, iar un altul a lipsit de la vot. „Am mentinut decizia anterioara pe motiv ca nu au aparut documente noi de la ultima verificare a domnului Iliescu", a spus unul dintre membrii Colegiului.