Motivele care l-au determinat pe procuror sa recurga la acest gest au legatura cu activitatea DGA si modul de interactiune al acestei structuri cu activitatile MAI. Intrebat daca demisia sa are legatura cu o investigatie privind averile politistilor,
Motivele care l-au determinat pe procuror sa recurga la acest gest au legatura cu activitatea DGA si modul de interactiune al acestei structuri cu activitatile MAI. Intrebat daca demisia sa are legatura cu o investigatie privind averile politistilor, Marian Santion nu a dat un raspuns clar, insa apoi a recunoscut ca in cursul acestei saptamani va fi trimis la Parchet un dosar referitor la averea unui comisar sef si sef de serviciu din cadrul MAI. De asemenea, procurorul si-a exprimat nemultumirea cu privire la faptul ca nu a reusit sa faca decat un sfert din ce si-a produs la conducerea DGA. Motivele profesionale invocate de fostul director privind demisia din cadrul DGA vor fi cuprinse intr-un raport ce va fi prezentat ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Procurorul a precizat ca decizia sa nu este una pripita si ca se intoarce la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, din cadrul careia fusese desemnat sef al DGA.
Evaluare la DGA
Odata cu demisia directorului general Marian Santion, Ministerul Administratiei si Internelor a inceput, ieri, evaluarea activitatii Directiei Generale Anticoruptie, "in contextul implinirii unui an de activitate". Unul dintre principalele obiective urmarite de comisia MAI in cadrul evaluarii DGA este managementul institutional, alocarea si utilizarea resurselor. De asemenea, controlul vizeaza si relationarea interna si externa a directiei, mai precis, modul in care directia a cooperat pentru atingerea obiectivelor sale cu celelalte unitati ale Ministerului Administratiei si Internelor, dar si cu alte institutii cu competente in domeniul combaterii coruptiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.