Ion Geolgau (foto), presedintele executiv al Universitatii, l-a anuntat luni seara pe presedintele LPF, Dumitru Dragomir, in cadrul unei emisiuni difuzate de o televiziune locala, ca doreste ca la meciurile echipei oltene sa fie adusi arbitri din strainatate.
"Am pierdut puncte importante pe mana arbitrilor in acest campionat, 7-8 numai din vina lor. Acum ne bateam pentru cupele europene, nu pentru retrogradare. Stim ca greselile sunt omenesti, insa prea se intampla toate impotriva noastra, vrem arbitri de afara. Chiar daca vor gresi, cel putin nu vor fi banuiti ca au facut intentionat", a spus oficialul gruparii oltene. Dragomir i-a dat dreptate lui Geolgau, insa a mentionat ca tot ce se intampla in arbitrajul romanesc este din cauza conducatorilor de cluburi. "De 10 ani avem mari probleme in arbitraj. Nu mai sunt arbitri de valoare, insa si conducatorii sunt vinovati. Poate ei au facut primii greselile cu practici neortodoxe si de aceea nu mai este incredere in arbitraj. Buba mare este la conducatori. Ce sa facem si cu arbitrii straini? Ati vazut ce greseli au facut la meciurile la care au fost adusi, insa asa cel putin nu sunt banuiti", a afirmat Dragomir.
Oltenii vor modelul "Poli"
Altfel, fanii Universitatii cer conducerii clubului sa ia exemplul Timisoarei si sa trimita echipa a doua in teren la meciul cu Dinamo, din etapa a 22-a a Ligii I. Pe un site al suporterilor olteni a fost postat un apel catre sefii clubului. "Cum in repetate randuri Universitatea Craiova a fost tinta unor hotarari federale aberante, este momentul unei hotarari similare din partea clubului nostru. Numai cu declaratii nu vom putea schimba nimic din actuala stare de lucru. Sunt de apreciat declaratiile conducatorilor Universitatii Craiova, care critica regimul din fotbalul nostru, dar nu sunt suficiente, din pacate. Este momentul sa trecem la fapte, nu numai la vorbe. In proxima etapa jucam cu echipa Ministerului de Interne, Dinamo, echipa ce isi traieste ultimele clipe in actualul sistem militarizat. Aveti curajul sa introduceti echipa a doua, sa fiti solidari cu Timisoara, impotriva vechilor structuri. Sa trimitem un semnal puternic ca vechile structuri nu mai sunt viabile. Nu prezentati prima echipa la meciul cu Dinamo, vom fi alaturi de dumneavoastra", au transmis fanii Universitatii. "Poli" Timisoara a terminat la egalitate, scor 1-1, partida cu Dinamo, disputata duminica, pe teren propriu, in etapa a 21-a a Ligii I. Conducerea gruparii timisorene a decis sa foloseasca echipa a doua in acest meci, pentru a protesta, astfel, fata de faptul ca mijlocasul Artavazd Karamian a fost suspendat doua etape deoarece l-a lovit cu mingea pe arbitrul Sevastian Coltescu, la meciul din etapa a 20-a a Ligii I, cu Rapid. Partida Dinamo - Univ. Craiova se va disputa duminica, de la ora 20, in etapa a 22-a a Ligii I.