"Conducerea Patronatului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) solicita Consiliului Concurentei sa dispuna luarea masurilor legale si sa oblige Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori (SNTFC) la incheierea de contracte com
"Conducerea Patronatului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) solicita Consiliului Concurentei sa dispuna luarea masurilor legale si sa oblige Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori (SNTFC) la incheierea de contracte comerciale pentru vanzarea biletelor si a legitimatiilor de calatorie pe calea ferata in trafic intern si international prin agentii de turism, cu respectarea prevederilor Legii 21/1996, astfel incat peste 2300 de agentii de turism sa beneficieze in mod legal si egal de acest drept", a precizat presedintele asociatiei, Gheorghe Fodoreanu. ANAT va actiona in Justitie CFR, considerand ca aceasta societatea mentine arbitrar monopolul vanzarii biletelor de tren in defavoarea calatorilor.
Replica CFR
Agentiile de turism vor putea elibera digital tichete de calatorie cu trenul numai incepand din 2008, cand acest sistem va fi implementat in toata tara la nivelul caselor de bilete CFR, a declarat, ieri, pentru NewsIn, directorul general CFR Calatori, Alexandru Noaptes. Potrivit acestuia, pana la finele anului, sistemul digital de eliberare a tichetelor de calatorie cu trenul va fi implementat in toata tara la nivelul caselor de bilete CFR. "In momentul cand toate statiile vor beneficia de respectivul terminal, va fi organizata o licitatie, in urma careia se va stabili firma care va vinde terminalele catre agentiile de turism", a spus Noaptes, adaugand ca nu cunoaste cine va organiza aceasta licitatie, iar pretul de vanzare a soft-ului se va stabili atunci. Noaptes a explicat ca nu este benefic pentru agentiile de turism sa achizitioneze aceste softuri, din moment ce nu toate statiile CFR pot emite bilete in sistem digital.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.