Centrul Interpol din Lyon, Franta, a confirmat punerea in urmarire internationala a fostului director al SNCFR, Mihai Necolaiciuc.

Centrul Interpol Lyon din Franta a introdus in baza de date cu urmaritii internationali numele lui Mihai Necolaiciuc (foto) si a confirmat, pentru DNA, la 6 decembrie 2006, declansarea actiunii de identificare a locatiei in care se ascunde acesta. La rindul sau, Interpol Romania face verificari pentru a stabili pe teritoriul carui stat s-ar putea afla Necolaiciuc: „Interpol verifica unele informatii, dar acestea nu pot fi facute inca publice. Cind il localizam cerem predarea lui", ne-a declarat comisarul-sef Catalin Ionescu, seful Biroului National Interpol - Romania. Biroul de presa al DNA ne-a comunicat ca procurorii institutiei nu stiu unde se afla, in acest moment, Necolaiciuc.

Raspunsul DNA a survenit dupa ce, in editia de simbata, ziarul „Gandul" a relatat o conversatie telefonica intre fugar si redactorul-sef al publicatiei, Adrian Ursu, in care primul isi clama nevinovatia.

Frauda de 27 de milioane de euro

Pe 20 octombrie 2006, la propunerea DNA, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a emis mandat de arestare in lipsa fata de Mihai Necolaiciuc, impotriva caruia procurorii anticoruptie incepusera urmarirea penala. Pe 26 octombrie 2006 a fost dat in urmarire generala pe tara.

DNA a declansat urmarirea penala impotriva fostului director general al SNCFR Mihai Necolaiciuc in martie 2006, alaturi de acesta fiind acuzat si fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor Traian Panait, ambii cercetati in legatura cu o frauda de peste 27 de milioane de euro.