Mircea Dinescu a decis sa nu-si mai publice „pastila" zilnica in „Adevarul", ca urmare a aparitiilor lui Dinu Sararu in paginile ziarului.

Motivatia poetului se regaseste in articolul de opinie de ieri din paginile ziarului „Adevarul", intitulat „Se pravale baba". „Fiindca nu e pentru prima oara cind acestui mare mincator de cacat i se pune la dispozitie, cu o suspecta generozitate, biciul din templul hirtiei de ziar, imi depun pentru o vreme pixul in rastel, pina voi fi sigur ca «Adevarul» isi va taia oficial si definitiv ombilicul ce-l tine legat de fostul organ de propaganda al Partidului Comunist Roman", explica Dinescu decizia luata.

Intr-o nota a redactiei, cei de la „Adevarul" declara ca ziarul nu isi asuma punctul de vedere al lui Dinescu, „dupa cum nu si-a insusit nici aprecierile lui Dinu Sararu despre situatia din cultura".

Contactat de „Cotidianul", Mircea Dinescu s-a limitat sa declare: „Nu pot sa va spun dumneavoastra in particular amanunte. Eu scriu, in general, ceea ce cred. O sa aflati mai multe detalii peste citeva zile".

Redactorul-sef de la „Adevarul", Laurentiu Ciocazanu, apreciaza gestul lui Dinescu drept o autosuspendare provizorie. „Nu se pune problema sa nu-l mai contacteze cineva de la noi de acum inainte pe Dinu Sararu, care nu e colaboratorul nostru permanent, ci o aparitie pasagera, ca alte sute de respondenti ce apar in ziar", mai spune Ciocazanu, care va avea o discutie cu editorialistul in cursul acestei saptamini. Cele mai recente aparitii ale fostului director al Teatrului National in „Adevarul" sint reprezentate de un drept la replica si de un interviu din editia de simbata.