Circa 30.000 de bilete pariate la Astra aveau in schemele de joc victorii ale formatiilor Rapid, Steaua si Dinamo. Daca logica era respectata, pierderile erau de 1,5 milioane de euro.Rapidul a remizat cu Universitatea Craiova, Steaua a pierdut la Vaslui, iar liderul detasat al campionatului intern nu a obtinut decit o remiza rusinoasa cu echipa de rezerve a Politehnicii Timisoara. In afara ascutirii luptei de clasa pe plan sportiv, pentru cel de-al doilea loc cu bilete rezervate in Liga Campionilor, surprizele de pe gazon le-au intins nervii la maximum pariorilor. Numai la agentia Astra, 30.000 de bilete aveau in combinatiile posibile victorii ale formatiilor bucurestene, plus alte meciuri. In cazul in care ierarhiile ar fi fost respectate, surse din cadrul casei de pariuri sustin ca pierderile ar fi fost de 1,3-1,5 milioane de euro. „La FC Arges-Universitatea Craiova, multe case de pariuri, bazindu-se pe cele relatate in presa cu privire la un posibil blat, au scos de la oferta acest meci. Noi ne-am asumat un risc atunci, aceeasi strategie fiind aplicata si de aceasta data", sustin aceleasi surse.

Plesan se lauda cu munca juniorilor

Cel mai mare soc al rundei s-a produs la Timisoara, unde Dinamo s-a facut de ris in fata echipei de rezerve a Politehnicii Timisoara, plombata din motive de regulament sau orgoliu cu Alexa si Mansour. Liderul campionatului a deschis scorul prin Claudiu Niculescu in minutul 26, fara sa forteze, si parea ca totul decurge normal, insa a primit gol in primul minut al reprizei secunde si, in ciuda zbaterilor din atac, meciul s-a terminat cu o surprinzatoare remiza, 1-1. „Cel mai dureros este ca n-am jucat noi, ca le dadeam 4-5 goluri si nu mai vorbeau niciodata", s-a umflat in pene Mihaita Plesan, desi echipa de seniori a fost batuta fara drept de apel de Rapid in urma cu o saptamina.

Actionarii - tristi, dar mai bogati

Deranjati de acuzele lui Marian Iancu, actionarii dinamovisti au stat la peluza, alaturi de fani, declarind la final ca rezultatul le scoate mai putini bani din buzunar. In schimb, antrenorul Mircea Rednic a amenintat cu schimbari masive in lot. „Sint suparat pe jucatorii mei pentru ca s-au relaxat si campionatul nu s-a terminat. Lobont se da cu capul de bara, respinge, si aparatorii dorm. Eu trebuia sa-i trezesc, e si vina mea aici. Se cred deja mari fotbalisti, dar trebuie sa revina cu picioarele pe pamint."

Suporterii au stricat atmosfera Spectacolul de pe gazon a fost umbrit de manifestarile huliganice din tribune, continuate dupa meci si pe strazile Timisoarei. Mai intii, o parte a fanilor banateni s-au ciomagit intre ei dupa golul marcat de Claudiu Niculescu, apoi beligerantii si-au unit fortele impotriva dusmanului comun. Microbuzele si autobuzele cu suporterii dinamovisti au fost atacate cu pietre de fanii banateni, chiar daca fortele de ordine au incercat sa evite intilnirile dintre cele doua galerii.

Serea i-a dat puncte lui Pinalti Otelul Galati a bifat al treilea meci oficial consecutiv in care a marcat trei goluri, dar apetitul ofensiv al jucatorilor lui Petre Grigoras ar fi fost mai mare la Piatra Neamt daca nu s-ar fi opus arbitrul Ionica Serea. La scorul de 4-3 pentru Ceahlaul, el le-a refuzat galatenilor un penalty, la un bocanc aplicat de Iencsi in capul lui Semeghin. Scorul a ramas 4-3, iar Grigoras i-a intepat pe arbitri: „Poate s-au speriat de ceea ce s-a construit la Piatra Neamt".