Nici un presedinte de partid, cu exceptia lui Emil Boc, nu merge la Cotroceni.
Presedintele incepe astazi consultarile cu partidele parlamentare pentru analizarea variantelor de scrutin uninominal agreate si sustinute de partidele politi
Nici un presedinte de partid, cu exceptia lui Emil Boc, nu merge la Cotroceni.
Presedintele incepe astazi consultarile cu partidele parlamentare pentru analizarea variantelor de scrutin uninominal agreate si sustinute de partidele politice, in vederea schimbarii modului de alegere a Camerei Deputatilor si a Senatului. Consilierul prezidential Adriana Saftoiu declara, pe 1 martie, ca seful statului se va consulta atat cu partidele parlamentare, cat si cu Guvernul pentru stabilirea datei referendumului, astfel incat sa nu fie afectata data deja stabilita pentru euroalegeri, adica 13 mai.
Cu exceptia liderului PD Emil Boc, nici un presedinte de partid politic parlamentar nu participa la discutiile cu Traian Basescu, delegatiile fiind conduse de vicepresedinti. Corneliu Vadim Tudor a anuntat ca PRM nu va da curs invitatiei sefului statului. Prima runda de consultari are loc astazi, cu reprezentantii PSD, PD, UDMR, maine fiind programate discutiile cu PNL, PC si minoritati. (A.H.)
Refuzul lui Geoana
Mircea Geoana nu se duce astazi la consultarile de la Palatul Cotroceni, lasandu-l pe un vicepresedinte sa reprezinte delegatia PSD la discutiile cu seful statului. Intentia liderului social-democrat este practic un exercitiu de imagine, Geoana incercand astfel sa nu dea o importanta prea mare evenimentului. "Avem un proiect al nostru si nu vrem sa legitimam acest demers", ne-au declarat surse din partid. Pe de alta parte, pesedistii nu vor sa-l legitimeze pe Basescu atata vreme cat din punctul lor de vedere seful statului se afla in procedura de suspendare. "PSD va fi reprezentat de o delegatie condusa la nivel de vicepresedinte, cu o componenta tehnica bine structurata, aceasta este decizia Biroului Permanent National si este o decizie pe care am luat-o conform evaluarilor, caracterului si formei in care ne-a fost transmisa invitatia", au fost singurele precizari facute de Cristian Diaconescu. El a mentionat ca nu s-a stabilit cine va conduce delegatia, ci doar "nivelul de reprezentare al acesteia". Vicepresedintele PSD a mai spus ca delegatia social-democratilor pentru consultarile de la Palatul Cotroceni nu are mandat sa discute despre o eventuala amanare a alegerilor europarlamentare, tema anuntata a consultarilor fiind votul uninominal. Pe de alta parte, Diaconescu a apreciat ca aceste consultari politice initiate de Traian Basescu sunt "un exercitiu de imagine", ele fiind propuse dupa ce seful statului si-a anuntat intentia initierii unui referendum pentru introducerea votului uninominal. Un alt argument invocat de Diaconescu pentru a sustine aceasta afirmatie a fost ca adoptarea unei variante de vot uninominal poate fi rezolvata in Parlament. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.