Ultima reprezentatie din aceasta stagiune a baletului "Lacul lebedelor" de Ceaikovski este programat de Opera Nationala Romana din Bucuresti joi (8 martie) la orele 18.30. Acest titlu celebru a fost montat in urma cu 50 de ani, in viziunea lui Oleg D
Ultima reprezentatie din aceasta stagiune a baletului "Lacul lebedelor" de Ceaikovski este programat de Opera Nationala Romana din Bucuresti joi (8 martie) la orele 18.30. Acest titlu celebru a fost montat in urma cu 50 de ani, in viziunea lui Oleg Danovski, dar pastreaza numeroase elemente din coregrafia originala realizata de Ivanov si Petipa. Rolurile principale le vor avea Corina Dumitrescu (Odette-Odile), Ovidiu Matei Iancu (Siegfried), Raul Oprea (Rothbart) si Vlad Toader (Bufonul), iar la pupitru se va afla dirijorul Cornel Trailescu. Spectacolul mai are si o a doua conotatie: aniversarea balerinei Ileana Iliescu (foto). Dupa debutul absolut in "Rusalka" (14 ianuarie 1954), a abordat pentru prima oara rolul Odette-Odile in 22 aprilie 1959, intrupand apoi personajul in peste 400 de spectacole, atat in cadrul stagiunilor, cat si in turnee in strainatate. In foaierul Operei va fi panotata o expozitie bogata in ilustratii din cariera artistei. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.