Pedeapsa electoratului sta la pinda rabdatoare. Potentialii hoti si tradatori cu papion sau fara vor plati. Vorba lui nenea Iancu: "Aveti putintica rabdare, stimabililor!".

Asta ne arata sondajele. Amurgul oligarhilor penali e pe aproa
Pedeapsa electoratului sta la pinda rabdatoare. Potentialii hoti si tradatori cu papion sau fara vor plati. Vorba lui nenea Iancu: "Aveti putintica rabdare, stimabililor!".

Asta ne arata sondajele. Amurgul oligarhilor penali e pe aproape, chiar daca acum conduc ei anchetele. Dincolo de gluma chinuita a papioanelor, in ciuda televiziunilor, a paginilor comandate, a linsajului mediatic al unor intelectuali, electoratul priveste, analizeaza si judeca, iar judecata sa va fi aspra. Prin urmare, e de munca prin Parlament, pe la emisiuni, prin rubrici. E vreme de linsat, e vreme de mintit convingator. Cu aplomb si cu talent. Nu exista nici o miza politica, civica, moral-religioasa mai importanta decit dosarele penalilor. Ale rechinilor. Am vazut in toata vremea asta de ce sint in stare, cit de mult s-au instalat la conducerea tarii, cit de tare si cit de amplu dispun, conduc si hotarasc. Ale lor sint partidele, ale lor televiziunile, ale lor ziarele. Si, cu toate astea, ascultati ce va spun: electoratul ii priveste seara de seara si pedeapsa se apropie. Becali este pedeapsa binemeritata a papionului lui Crin, a papionului lui Mele, a papionului european al lui Bogdan Olteanu. Pe ei ii pedepseste Becali, nu pe peremisti si nici pe Vanghelie. Pedeapsa merge spre cei care o merita, spre politicienii care au scos la mezat idealurile liberale ale dreptei europene pentru ca asa le dicteaza Dinu Patriciu. Cu ei am eu personal de purtat razboiul, deoarece idealurile mele liberale le-au scos prin efractie la mezat cu Voiculescu, Funar si Ion Iliescu. Nu trebuie sa-i iertam pina nu ies de tot din scena politica, pina nu vor deveni amintire si istorie a unor tradari de ideal politic. Posibilitatea e prin vot uninominal. Imaginati-va Societatea Timisoara mergind prin Tulcea, pe unde e prietenul Crin Antonescu, si spunindu-le alegatorilor lui in numele Proclamatiei care este, nu-i asa?, un fel de Chivotul Legii morale a dreptei politice romanesti, ca deputatul lor nu e al lor, ci al lui Iliescu, Nastase si al lui Geoana. Avem imagini televizate in care mai-marii pesedismului national rid parinteste stirniti de talentul impetuos al lui Crin. Priceperea lui retorica i-a bine dispus si pe Iliescu, si pe Hrebenciuc, si pe Adrian Nastase. Rid parinteste si cordial. Asadar, ne vom duce la Tulcea cu asemenea imagini si le vom spune alegatorilor sa puna altundeva stampila. Simplu. In acest fel vom pedepsi talentul si vom elimina fecioara cu papion care merge seara la stabiliment cu PSDR, iar dimineata se inchina in biserica Aliantei D.A. cu matanii. E vremea de uninominal, sa ajunga Crin inapoi in cancelarie, la liceu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.