Un mecanic a ajuns, ieri, cu mana sfasiata la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti dupa ce a fost ranit foarte grav de elicea unui aparat de zbor pe care il pregatea pentru mitingul aviatic de la Clinceni. Incidentul s-a produs in timp ce meca
Un mecanic a ajuns, ieri, cu mana sfasiata la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti dupa ce a fost ranit foarte grav de elicea unui aparat de zbor pe care il pregatea pentru mitingul aviatic de la Clinceni. Incidentul s-a produs in timp ce mecanicul Lucian Iancu, in varsta de 50 ani, pregatea unul din aparatele de zbor pentru mitingul aviatic. "Barbatul pregatea aparatul pentru miting. Fiind un avion mic, pornirea acestuia se face invartind manual elicea. In timp ce incerca sa-l porneasca, elicea i-a atins mana pe care a sectionat-o pe distanta dintre degetul inelar si mijlociu, pana la incheietura. Intrucat au fost sectionte vase de sange si nervi, chirugii incearca acum reconstructia acestora", a declarat pentru Medifax medicul Bogdan Oprita, purtator de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca. In cazul in care reconstructia vaselor de sange si a nervilor nu va putea fi realizata din cauza leziunilor prea grave sau a zonelor distruse complet atunci mana mecanicului va fi amputata. "Credem ca medicii vor reusi totusi sa salveze mana barbatului" a adaugat Oprita. Aeroclubul Romaniei (AR), Aerosal, Magazin Aeronautic si Asociatia Pilotilor si Proprietarilor de avioane din Romania au organizat, ieri, un miting aviatic dedicat zilei internationale a femeii. La eveniment, participantii au putut urmari zboruri demonstrative ale avioanelor de acrobatie ale AR, un program special pregatit de parasutisti, precum si o serie de acrobatii inedite facute de doua avioane IAC 52, apartinand unei formatii particulare de acrobatie. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.