Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, i-a cerut ieri ministrului Mediului, Sulfina Barbu, sa dea explicatii cu privire la controversele iscate de proiectele de mediu, sustinand ca Romania risca sa devina "groapa de gunoi a Europei". Sandru a explica
Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, i-a cerut ieri ministrului Mediului, Sulfina Barbu, sa dea explicatii cu privire la controversele iscate de proiectele de mediu, sustinand ca Romania risca sa devina "groapa de gunoi a Europei". Sandru a explicat ca, desi statul roman va primi aproximativ 700 de milioane de euro pentru amenajarea gropilor de gunoi ecologice, aceasta este o solutie depasita moral, in conditiile in care statele UE folosesc deja tehnologii noi, mai eficiente. "Noi importam tehnologii la care statele UE renunta treptat. De ce nu facem si noi fabrici de reciclare a deseurilor si incineratoare?", a intrebat Sandru. Ea a aratat ca Uniunea Europeana a investit inca din anii '70 in gropile de gunoi ecologice, iar acum doreste sa recupereze banii folosind ca piata Europa de Est. Sandru a sustinut ca Ministerul Mediului ar fi trebuit sa deschida o dezbatere publica pe aceasta tema si "sa explice europenilor ca suntem prea saraci pentru a ne permite solutii proaste sau depasite moral". Sandru a precizat ca PIN "nu este o formatiune ecologista", ci un partid interesat de dezbaterea acestui subiect. (R.I.P)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.