Procentul adaugat acum bugetului Apararii al Chinei a fost anuntat de purtatorul de cuvant al Adunarii Nationale Populare, Jiang Enzhu, care a explicat ca, in ultimii ani, cheltuielile militare au sporit in paralel cu dezvoltarea economica. Potrivit
Procentul adaugat acum bugetului Apararii al Chinei a fost anuntat de purtatorul de cuvant al Adunarii Nationale Populare, Jiang Enzhu, care a explicat ca, in ultimii ani, cheltuielile militare au sporit in paralel cu dezvoltarea economica. Potrivit inaltului oficial chinez, o parte a respectivelor fonduri "va fi utilizata pentru modernizarea echipamentelor si dotarilor armatei chineze, dar si in vederea consolidarii capacitatilor defensive ale tarii". In ceea ce priveste politica militara a Beijingului, responsabilul de la Beijing a tinut sa mentioneze ca tara sa "nu intentioneaza sa se implice in vreo cursa a inarmarilor si nu reprezinta pericol pentru terte state".
Anticipand decizia pe care Parlamentul chinez ar urma sa o ia, conducerea informatiilor militare americane avertiza, recent, ca modernizarea armatei chineze urmareste atingerea unei forme de paritate cu fortele SUA si ar putea fi privita drept o amenintare, desi Beijingul nu considera America un inamic. Ieri, adjunctul secretarului de Stat american, John Negroponte, a apreciat, la finele unei vizite efectuate la Beijing, ca Statele Unite trebuie sa inteleaga mai bine "ce urmareste China in ceea ce priveste modernizarea armatei, ce doctrine stau in spatele acesteia si ce intentii are". (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.