La debutul sau in Europa, UCM Resita s-a calificat in semifinalele Challenge Cup, eliminindu-i pe rusii de la Kaustik Volgograd.

UCM Resita a dat lovitura in vara prin „achizitionarea" antrenorului Aihan Omer (foto). Cistigator a cinci titluri nationale (unul cu Minaur, doua cu Fibrexnylon Savinesti si doua cu HCM Constanta) si sase cupe ale Romaniei, Omer reuseste sa faca performanta si in Banat. Cu el pe banca tehnica, resitenii, debutanti in Europa, au reusit sa elimine din sferturile Cupei Challenge puternica echipa din Rusia Kaustik Volgograd.

Desi au intrat pe teren cu un handicap de sase goluri, dupa 24-30 in tur, handbalistii resiteni au obtinut biletele pentru semifinale gratie victoriei inregistrate ieri, pe teren propriu, cu 33-23 (17-14). „Cred ca in acest meci am dat totul pe teren. De altfel, asta le-am cerut jucatorilor: sa nu se gindeasca la calificare sau la victorie, ci sa joace cum stiu ei mai bine. Putem spune ca scoala romaneasca de handbal a dat o lectie celei rusesti. Avind o experienta mai mare, le-am spus jucatorilor ca putem sa ne calificam in ciuda celor sase goluri avantaj pentru rusi. Si iata ca am avut dreptate’’, a declarat Omer. UCM isi va afla adversarul din semifinale miine, la tragerea la sorti de la Viena. Editia precedenta a Challenge Cup a fost adjudecata de o echipa romaneasca, Steaua Bucuresti.