In prima etapa a CNR au fost accidentati sase spectatori, iar din zece Loganuri doar cinci au terminat concursul, cel mai sus clasindu-se pe locul 22.

Sezonul intern al sporturilor cu motor a inceput nefast, Brasovul oferind victime inca din prima zi a etapei inaugurale a Campionatului National de Raliuri. Mai multi spectatori au incalcat deliberat normele elementare de securitate, asezindu-se pe exteriorul virajului unei curbe in coborire, astfel ca sase dintre ei au fost „maturati" de pilotul Alexandru Pitigoi, care a scapat masina de pe traseu, din cauza suprafetei de rulare umezite de ploaie.

Spectatori inconstienti

„Stiam ca acolo este un viraj periculos. Jandarmii au pus garduri si banda de semnalizare, au eliberat zona, dar, dupa ce s-a dat startul, spectatorii au ignorat toate avertismentele si au revenit in zona interzisa. Dodo Pitigoi (Mitsubishi Evo 9) a derapat si a lovit cu spatele un stilp ce a cazut peste spectatori. Unul dintre ei a suferit un traumatism cranian, iar ceilalti leziuni usoare", a spus organizatorul Raliului, Bela Stoica, el decizind imediat dupa accident anularea respectivei probe. Urmatoarele sapte speciale au fost la discretia campionului national din 2004, Dan Girtofan (Subaru Impreza STI), care a terminat concursul cu un avans considerabil, de un minut si jumatate, fata de campionul din 2005, Bogdan Marisca (Mitsubishi Evo 9).

Loganul se misca greu

In concurs au intrat si zece autoturisme Dacia Logan, care au punctat in nou infiintata Cupa Dacia Joe, insa evolutia lor a lasat de dorit, doar cinci incheind parcursul. S-au constatat deficiente in viraje, unde motorul dadea senzatia ca se sufoca si abia putea sa mai traga, in timp ce scuturile de protectie se pare ca nu sint suficient de solide. De altfel, prima masina Dacia Logan din clasamentul general s-a clasat abia pe locul 22 (pilot Cristian Turbatu), la 13 minute si 3 secunde de locul 1.

Marele ghinionist al Raliului Brasovului a fost campionul en titre, Titi Aur (Mitsubishi Evo 9), care a luat startul cu o roata blocata, iar in a doua zi a avut probleme cu sistemul electronic. Urmatoarea etapa, Raliul Banat Montan, se va desfasura in perioada 30-31 martie la Timisoara.