Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, vor fi radiate automat aproximativ 350 de mii de autovehicule. Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a transmis, in perioada iunie-octombrie 2006, celor aproximativ 400
Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, vor fi radiate automat aproximativ 350 de mii de autovehicule. Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a transmis, in perioada iunie-octombrie 2006, celor aproximativ 400 de mii de posesori ai certificatelor de inmatriculare vechi scrisori de atentionare, in urma carora au fost preschimbate aproximativ 50 de mii de astfel de documente. Restul, de aproximativ 350 de mii, au transmis ca nu mai exista fizic, intrucat au apartinut, in general, unor unitati economice desfiintate (CAP-uri, IAS-uri sau alte intreprinderi de stat), pentru care nu s-a solicitat radierea din evidenta. "Conform articolului 6 din Legea 432/ 27.11. 2006 publicata in MO la 6 decembrie 2006: in cazul vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare, eliberate in conformitate cu Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice, nu au fost preschimbate pana la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se radiaza de drept, daca detinatorul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta", precizeaza MAI.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.