Dupa emisiunea „Dansez pentru tine", PRO TV lanseaza, asta-seara, de la ora 21.30, si un serial avind ca tema dansul, „Cu un pas inainte". Monica Davidescu, Oana Pellea, Razvan Vasilescu sint protagonistii.

Pe parcursul mai multor episoade, filmul „Cu un pas inainte" va prezenta drumul catre celebritate al unor tineri dansatori de la Academia de Arte ale Spectacolului „Carmen Caragiu". 18 tineri din sute de aspiranti au reusit sa convinga prin talent si ambitie ca merita sa fie studenti la cea mai prestigioasa scoala de arte din tara. Competitia va fi crincena, iar studentii vor lupta cu toate armele pentru a fi pe locul intii, pentru ca doar unul dintre ei va ajunge cu adevarat mare. „Cu un pas inainte" e o adaptare dupa „Un paso adelante", un serial care a facut furori in 20 de tari, printre care Spania, Franta, Ungaria, Germania. Varianta romineasca e produsa de MediaPro Pictures.

Lectii de la dansatori profesionisti

Actorii au invatat sa danseze pe platourile din Buftea, multe luni, pentru ca prestatia lor sa fie apropiata de cea a unor dansatori profesionisti. O mina de ajutor le-a dat si Ioana Macarie, coregraf de profesie, care i-a antrenat si pe Andra si Florin Birica la „Dansez pentru tine". In film, Ioana isi joaca propriul rol, fiind coregrafa studentilor de la Academie. Printre cei alesi sa-i intruchipeze pe tinerii aspiranti la glorie se afla Ana Ularu, Serban Gomoi, Alex Mihalus, Madalina Ghitescu, Eugen Jebeleanu, Diana Cavallioti si Aylin Cadir, fosta componenta a trupei Pops.

Pentru rolul directoarei Carmen Caragiu a fost aleasa Oana Pellea, o artista care nu se afla la prima colaborare cu Trustul Pro, ea aparind si pe genericul telenovelei „Pacatele Evei" de la Acasa TV. Razvan Vasilescu, Emilia Dobrin, Cristi Iacob, alte nume importante din distributie, vor fi decanul Radu Tomozei, profesoara de canto si dictie Claudia Oancea si profesorul de actorie Cristian Romanescu.

Lectii de la stripteuze profesioniste

Monica Davidescu va intra in pielea lui Edith Dinescu, profesoara de dans clasic la Academia de Arte ale Spectacolului, o fosta balerina care, din cauza unui accident la picior, isi abandoneaza talentul in favoarea alcoolului si isi face o cariera din dansul la bara, intr-un club de noapte. „Ea e alcoolica, eu nu. Ea a facut zece ani strip-tease, eu nu, dar am prezentat spectacole de cabaret cu dansuri mai sexy. Ea fumeaza, eu nu. Ei ii e greu sa aiba o relatie. Eu imi stiu drumul. Edith e in bataia vintului", spune Monica. In episodul din aceasta seara, Monica Davidescu isi va exercita talentul de stripteuza. „A fost foarte greu. Pentru secventa de strip-tease am facut doua repetitii separate: intii am invatat elementele de baza ale dansului, cu una dintre coregrafele serialului, iar apoi mi-au fost aduse doua dansatoare profesioniste de la care am invatat miscarile specifice. Tot atunci am si exersat pe o bara adevarata. A fost foarte incitant, poate si pentru ca era un lucru pe care nu-l mai facusem niciodata", a continuat ea. Imprumutind parca din viata personajului Edith Dinescu, actrita care apare pe scena Teatrului „I.L. Caragiale", in „Chicago", a suferit de curind un mic accident la un picior, care a urcat-o pe masa de operatie.