Clubul sportiv din subordinea Ministerului Transporturilor solicita renegocierea contractului din cauza restantelor la plata utilitatilor si a platii cu intirziere a chiriei.

George Copos promite investitii de milioane de euro pentru a obtine de la Ministerul Transporturilor concesionarea stadionului din Giulesti pe o perioada de 49 de ani, dar nu este in stare sa plateasca la timp o chirie de 700 de euro. Conform CS Rapid, clubul care administreaza baza sportiva, fotbalul este amenintat cu evacuarea daca in zece zile nu-si achita restantele pe anul trecut la utilitati, dupa ce chiria lunara de 700 de euro a fost platita in urma unor repetate somatii. Pentru comparatie, Copos a incasat de la Loterie 624.750 de euro numai pe un banner instalat in exteriorul arenei, contractul fiind reziliat anult trecut dupa ce s-a constatat ca acesta fusese indepartat fara acceptul beneficiarului.

Mai mult, CS Rapid doreste o renegociere a contractului, banii obtinuti urmind sa fie utilizati pentru bugetul celorlalte ramuri sportive ale ceferistilor. „Nu este adevarat, nu avem nici o datorie", a replicat simbata Constantin Zotta, in timp ce George Copos se afla la Milano pentru a negocia cu presedintele de la Inter, Massimo Moratti, achizitionarea definitiva a lui Zicu in schimbul a doua milioane de euro. Aproape de evacuare si afla si FC National, care s-ar autoexila la Timisoara din cauza chiriei de 30.000 de euro pe care o plateste BNR, institutie care a refuzat realizarea unui proiect imobiliar care sa mai compenseze din suma platita.

Dinamo are proces cu MAI

Echipa actionarilor din Top 300, Dinamo, are datorii de circa 20 de miliarde de lei vechi fata de clubul omolog din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor. Majoritatea restantelor au fost acumulate din neplata utilitatilor si a chiriei, care este de minimum 5.000 de dolari pe luna, plus un procent din incasarile pe bilete. In contrapartida, clubul de fotbal a facut investitii in infrastructura, insa legea nu permite echivalarea datoriilor, astfel ca s-a ajuns la proces. In ciuda disputei in instanta, MAI are prevazuta in buget o investitie de 14 milioane de euro in modernizarea arenei folosite in special de fotbal. Chestorul Marcel Popescu declara ca banii au fost dati inca din 2000, acesta fiind al saptelea an de executie bugetara in ceea ce priveste acest obiectiv, precizind ca interesul sau este ca Dinamo sa joace fotbal aici si nu pe o alta arena, deoarece se pierd bani.

Becali a investit de frica

Amenintat cu evacuarea din Ghencea, Gigi Becali a investit circa 500.000 de euro in refacerea gazonului, conform clauzelor din contract. In plus, pentru folosirea arenei, Steaua mai plateste ministerului circa 4.500 de dolari pe luna chirie. Becali a promis chiar o marire a capacitatii stadionului, pentru a forta Ministerul Apararii sa-i concesioneze stadionul pe o durata mai mare, actuala intelegere expirind la finalul sezonului.